• Rebecca Hansen gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Vad betyder bokcirklar och social läsning för dig?Vad betyder bokcirklar och social läsning för dig? 2013-09-05 11:07

  Jag har precis gått med i det här, vad ska man kalla det(?), nätverket och gillar idén om en virtuell bokcirkel.
  Då, liksom all annan virtuell beteende kan det skötas på sina egna villkor och när man vill. Kl 3 på en onsdagsnatt är det sällan folk vill träffas för att diskutera en bok.

  Har medverkat i en irl-bokcirkel i två terminer nu. Jag var den yngsta på 23 år och den äldsta var uppåt 60/70 år, En grupp tjejer på 8-10 stycken och en bibliotikarie, mestadels i yngre och äldre medelåldern. Totalt olika. Jag fick lite ångest i början. Vad hade jag där att göra? Jag var inte riktigt intresserad av att läsa klassiker eller nobelpristagare. Fördomar, jag vet. Dessa sprack redan efter de första tio minuterna när “Fifty shades of Grey”-böckerna och “Människohamn” dök upp i diskussionerna. Jag kände med en gång att jag skulle trivas.

  De två terminer vi har avverkat fick jag ändå testa på klassiker så som “Den allvarsamma leken” av Söderberg och en otippad bok av Yoko Ogawa: “En gåtfull vänskap”.
  På grund av att vår bibliotekarie skulle förflyttas var bokcirkeln på väg att läggas ner. Det gick vi inte med på. Därför tog jag och en annan medlem ur bokcirkeln ett eget initiativ att fortsätta i egen regi.
  Vi hade vår första träff för hösten igår och ska förhoppningsvis ses tillsvidare, och att vår grupp expanderar lite i taget.
  Komiskt nog frågade vår kontaktbibliotekarie om biblioteket kunde få ta del av de boktips och recensioner som kommit fram under vår träff. Jo, visst ska de få ta del av det.

  Jag kommer leta runt här efter boktips och recensioner. Kanske till och med dela med mig av mina egna tankar kring det vi i vår irl-bokcirkel läser. Om jag vågar, men det gör jag säkert inom en snar framtid.

  Tack för mig!

  • Vilken härlig berättelse om ditt första möte med bokcirkeln, roligt att du gillar den och att ni fortsätter cirklandet! Tack för att du delade den. Hoppas även att du kommer trivas här på bokcirklar.se och våra mer virtuella diskussioner. Jag hoppas också att du snart ska våga ge dig in i cirklarna och samtalen och dela med dig av egna läsupplevelser :-)

  • Tack Hanna!
   Jag ska nog allt jobba på modet och få till lite trådar här och var.