Profilbild
2015-04-07

presentationsbild_BIB15

Nu är det inte långt kvar. Efter månader och åter månader av arbete närmar sig datumen för 2015 års upplaga av Botkyrka internationella bokmässa 2015. Jag visualiserar torsdagens invigningskväll med författarsamtal och uppträdanden. Jag ser framför mig den fullspäckade fortbildningsdagen på fredagen, med mängder av intressanta seminarier. Kanske smiter jag in på något av dem, hämtar andan och låter mig inspireras.

Jag längtar till Botkyrkadagen på lördagen. Då blir det uppläsningar av poeter från olika länder. Det blir workshops för den som vill prova att skriva poesi, måla akryl, rita serier eller göra barnbok. Unga rappare från Tumba kommer uppträda, SFI-elever kommer att berätta om sina erfarenheter av flykt. Det blir samtal och mingel och bokbord. Jag ser framför mig ett fullt Folkets hus i Hallunda.
Botkyrka Internationella Bokmässa 2015 vill rannsaka hur litteraturen och språket tar sig an flykt och följder av att fly. Därför är temat Mellan flykt och förvandling. Vilken betydelse får geografiska, kroppsliga och påhittade gränser för människor, samhället och i berättelser?

Glöm inte att dela med dig av dina upplevelser kring mässan i sociala medier. Använd gärna hashtaggen #bib15.

Visst ses vi där?

Jessica Johansson är med i projektgruppen för Botkyrka internationella bokmässa 2015. Hon är också bl.a skribent.