Profilbild
2013-09-28

296248-vosganian

Idag träder den armenisk-rumänske författaren Varujan Vosganian in på bokmässescenen! Efter ett panelsamtal med rubriken “Hur gestaltas romer i skönlitteraturen” följer ett samtal med författaren Ola Larsmo som kallas “Armeniska öden”. Det ska handla om Varujans Viskningarnas bok (utgiven på förlaget 2244 i min övers). Det ser jag verkligen fram emot. Viskningarnas bok skildrar ömsint och faktarikt armeniernas 1900-tal genom författajagets ögon. Han växer upp i en rumänsk småstad omgiven av sina armeniska “gamlingar” och deras förunderliga öden, somliga som överlevare efter det armeniska folkmordet i nuvarande Turkiet i seklets början. Vackert och oändligt sorgligt, poetiskt och grymt, skrivet med stor visdom och stort djup.

En bok jag älskar!

Länk till förlagets presentation av Viskningarnas bok:

http://www.bonnierforlagen.se/Katalog/2244/Var-2013/Viskningarnas-bok/