Profilbild
2012-10-24

På mitt nattygsbord ligger just nu:

Födda – Berättelser om att föda
Köpte den på antikvariat när jag väntade min äldsta dotter och det är den enda “gravidbok” som jag uppskattat. Författare som Maria Küchen (då Gummesson), Nina Lekander som blandar lustgas och cigaretter, Ebba Witt-Brattström och Leif GW Persson (!) m fl beskriver hur det var att bli föräldrar. Lånar ut den till alla blivande mammor och pappor och nu är det dags att läsa den själv, igen.

Smålands mörker av Henrik Bromander
Blev rekommenderad denna serieroman på vårt senaste enhetsmöte på Stadsbiblioteket. Måste läsa.

Stilla havet av Malin Nord
Just utläst. Obehagligt, suggestivt och vackert om en omöjlig relation.

Nina Hemmingssons diktsamling Det var jag som kom hem till dig
Nina H:s diktdebut. Köpte den på mässan efter mycket bra samtal mellan Nina H och Martina Lowden. Martina stal showen lite med sina väldigt roliga frågor. Om man har läst Ninas serierutor vill man såklart läsa den här. Men jag försöker ändå läsa dikterna i egen kraft, det är de värda.

Göran Rosenberg Det förlorade landet

Tänkte läsa den innan jag läser den nya. Rolig episod tidigt i boken är hur författaren som tonåring länge tror att det inte sker några bilolyckor i Israel trots att folk kör som svin, det är ju det förlovade landet… Boken har såklart fler bottnar. Men den är också underhållande.

En dåre fri av Beate Grimsrud
Ska cirkla om den nästa vecka och det är en njutning att läsa den igen.

Amulett av Roberto Bolaño
Tänkte värma upp med den innan jag ger mig på 2666.

Vad ligger på era?

/ Annika