Varje gång jag ska börja på ett nytt skrivprojekt gör jag en ny låtlista. Och varje gång jag har glömt att göra en låtlista blir det ingenting skrivet alls.     Då sitter jag bara och stirrar på tangenterna och det vita dokumentet på datorn och undrar varför det inte kommer något. Men så minns jag, och musik hjälper mig alltid att komma igång.
    Jag lyssnar alltså på olika typer av musik till olika sorters projekt, och ibland på olika typer av låtar till en specifik typ av scen. Ibland behöver jag sorgsen musik för att sätta mig i stämning inför en tung scen, ibland vill jag lyssna på låtar som gör att jag känner mig glad. Viss typ av musik försätter mig i ett meditativt tillstånd, och så skriver jag bara på tills batterierna i iPoden tar slut. När jag sedan läser igenom det jag har skrivit känner jag knappt igen texten. Det känns inte som om jag har skrivit den, och då brukar det bli riktigt, riktigt bra ☺!
    Genom att ha olika låtlistor kommer jag i rätt stämning snabbt. Jag minskar starsträckan som normalt behövs för att komma in i texten igen efter en natts eller några dagars avbrott.

Vill du ha tyst omkring dig eller gillar du också att skriva till musik? Vilken sorts musik i så fall?