Jag är väldigt beroende av miljön jag befinner mig i, vad jag än har för mig. Jag behöver ordning och reda för att inte bli distraherad eller använda städning som en ursäkt för att inte sitta ner och skriva. Jag behöver ordentligt med ljus för att inte bli deprimerad. Jag vill gärna ha något vackert att titta på (gärna vatten, sjöar, hav eftersom det är rofyllt). Jag är duktig på att skärma av mig och skriver gärna på bullriga ställen där det finns mycket folk. Eftersom skrivandet är så ensamt behöver jag omge mig med människor, även om jag inte pratar med dem.
    Jag skriver alltid på dator och behöver därför oftast ett eluttag, men det brukar finnas på de flesta ställen. Annars räcker batteritiden bra. Jag har skrivit på klippor i Kroatien, på bilvägar genom Europa, vid foten av alptoppar, på loftet i sommarstugan, hemma vid köksbordet, på Stockholms och Västerås caféer, på tåg (jag tänker så extremt bra på tåg), på frilansstudion där jag hyrde ett skrivbord och där det kändes som att vara i New York.

Var brukar du skriva? Varför gillar du att skriva där?