Ris eller ros? – Avslutande diskussion vecka 28

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #22969

   Det låter som en rimlig iakttagelse att Susans traumatiska upplevelse när hennes pappa försvann så abrupt ur hennes liv också påverkat hur hon utvecklats som människa. Vi har varit inne på det i tidigare diskussioner huruvida Kraften är verklig eller inte. På vissa sätt skulle romanen kanske klarat sig utan detta ”övernaturliga” inslag?

  • #22968

   Ska jag välja mellan ris och ros blir det ros. Tyckte det var svårt att komma in i boken, men efter de första trettio sidorna var jag fast. Håller med Albin om att jag önskat en utförligare beskrivning av Susans pappa. Funderar även över hur hans frånvaro och på det sätt han försvann påverkat Susan? Kan det “mysteriet” påverkat hennes inställning till sanning, äkthet och tydligt ställda krav på att kunna förklara och bevisa händelser och skeenden med logik?

  • #22967
   Albin@78
   Deltagare

    Jag gillade hur boken svängde. Först läste jag den som en spänningsbok för att sen läsa den mer som en diskussion kring moral. Språket kunde vara mindre tillkrånglat på sina ställen. Det fanns också frågetecken kring Susans pappa som jag önskar hade besvarats.

   • #22286

    Om vi skall sammanfatta boken- vad tyckte vi? Vad retade vi oss på och vad uppskattade vi? Liksom föregående måndagar så är chatten öppen idag (måndag 11/7) kl. 10 – 15. Självklart kan man fortsätta diskutera resten av veckan också.

  Visar 3 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.