Hur upplever du språket i boken?

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #37397
   UlrikaH73
   Deltagare

    Jag upplever språket väldigt enkelt att lyssna på då jag lyssnar på boken. Det är ett väldigt tydligt språk. Gillar blandningen av vissa ord och meningar på andra språk. Förstår inte allt men ändå. Tycker språket är konkret.

    • #37465

     Kul att du lyssnar, är uppläsaren bra? Jag håller med om att blandningen av olika språk är bra.
     Jag tänker också att det har en funktion för berättelsen. T ex tänker jag på hur uttalet av namnen skiftar. När han träffar Gwen och hon kallar honom Edward med w (- som det står i den tryckta boken i alla fall!), så är det lite som att hon lockar fram en annan sida hos honom – han blir en kille som går på restaurang och träffar damer. Och hans mamma kallar honom Edouard i något brev, och då kommer den sidan av honom som påminner om hans historia och det fruktansvärda som hans mormors far Edouard blev utsatt för av nazisterna. Som att de olika språken blir nödvändiga för att förstå och täcka in alla olika delar som ryms i Edvards liv.

     • #37789
      Jessica
      Deltagare

       Jag instämmer med er andra att språket som författaren använder känns enkelt att ta till sig. Det är lätt att följa med i handlingen. Jag tänkte också på det som du skriver Malin, att de olika språken speglar de olika delarna av Edwards identitet. Och så blev jag nyfiken på hur det nordiska språket levt kvar på Shetlandsöarna nästan fram till nu. Spännande!

       • #37834

        Nej, jag visste inte heller att Norge och Shetlandsöarna hade så mycket gemensam historia. Intressant!

    • #37312

     Hur upplever du språket i boken? Känns boken lätt att läsa? Är språket abstrakt eller konkret?

   Visar 1 svarstråd
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.