Har de någon frihet?

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #37001
   Lolmak
   Deltagare

    Jag tänker att de på ett sätt fortsätter leva under nån form av kontroll- dels utifrån regler och förhållningsorder de fått från tiden i skolan, men också genom gruppens sociala kontroll. Beskrivningen tyder ändå på en ganska begränsad värld- tex det parti som beskriver hur Ruth slår till Tommy utan att inse att man inte gör så, att barnen kopierar varandras beteenden och att de i sin tur fått det från TV. Jag tänker att det inte är äkta frihet, de lever enligt förväntningarna från skolan.

   • #36728

    I del två flyttar de till The Cottages som är för äldre elever. Eleverna gör utflykter till olika städer, lånar bilar och verkar kunna se sig omkring på ett sätt som inte var möjligt på Hailsham. Den här formen av frihet utanför skolan verkar vara lite främmande i början för Ruth och Kathy.

    – Vad har du tänkt på gällande deras frihet under skoltiden? Är de fria att göra vad de vill? Är det riktig frihet eller en fasad från skolan sett?

    – De pratar visserligen om framtiden men det verkar vara en osäker och vag uppfattning. Om de väljer att bli vårdare verkar det som att de har en längre framtid framför sig. Det talas även om att man kan skjuta upp donationer om du är kär och därmed får mer tid med din partner. Vad tänker du om deras frihet när de inte längre är elever?

  Visar 1 svarstråd
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.