Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #36018
   Jura78
   Deltagare

   JAg har också hört så hemskt mycket om boken. Bara goda omdömen. På Goodreads har den ett omdöme på 4,47 av 5 stjärnor (med över en miljon omdömen) vilket är väldigt högt jämfört med andra böcker. Jag har kommit till 20% ungefär och gillar beskrivningen av hur Kya växer upp. Mordhistorien tycker jag är så där, men jag gillar inte alls deckare eller thriller. Kya nämndes nu för första gången i sammanhanget med morden. Förstår ju att de två är connected, men har inte läst någon sammanfattning av boken. Så, jag får se vart det leder.

   • #36077
    Amela Hadziresic
    Deltagare

    Jag vill ju fråga dig hur hennes namn uttalas? Kya som det låter eller som jag helst vill kalla henne Kajja (efter fågeln kaja) eller något annat utal.

    • #36129
     Jura78
     Deltagare

     hm … bra fråga. Jag tror att det är som fågeln (kaja), men jag vet egentligen inte bättre än du. Jag hörde någon som hade engelska som modersmål prata om boken, men jag minns inte hur hon uttalade namnet tyvärr. Jag undrade också i början, men har bestämt mig att läsa det på svenska (alltså inte kaja).

     • #36163
      Amela Hadziresic
      Deltagare

      Hej igen!
      Vad ska jag säga? Boken engagerar mig inte det minsta. Det är en liten askungesaga omarbetat på Hollywoodvis. Skulle nog göra sig bra för film.
      Jag vet att 60-tals USA är en rasistiskt och djupt polariserat land men där någonstans har också vuxit krav på förändring och krav på jämlikhet.
      Allt är lite sockersött i boken, åtminstone hittills. Citat:”De strosade längs vatten och varenda liten våg strömmade runt vristerna på dem i små virvlar och sög sedan efter deras fötter på sin väg ut i havet igen” Slut citat.
      Att Kya växer som ensamt, övergivet barn i vildmarken kan vi säga och det enda hjälp hon får är från den svarta populationen.
      Men jag fortsätter läsa. För det som är intressant är naturbeskrivningar som vattnet runt deras fötter.

  • #35848
   Jura78
   Deltagare

   Vad roligt Amela! Har nyss avslutat “En halv gul sol” och funderade på vad jag skulle läsa nu. Owens bok har jag redan hemma så den ska börjas idag!

   • #35964
    Amela Hadziresic
    Deltagare

    Om Owens bok finns det verkligen överallt oerhört mycket skrivet och det verkar som alla har läst den. Jag har inte hunnit något långt in i boken men måste erkänna att har redan fattat tycke för den. Det verkar inte skilja sig avsevärt mycket från andra barndomsskildringar men det som får den att verka mer intressant är den andra historien som utspelar sig 17 år senare. Man har vaga aningar om att Kye har med mordet att göra.
    Prologen har fått mig att rysa med de fantastiska omskrivningarna, klargörandena av vad våtmark och träsk.
    Och jag vill också vara fåglarnas vän.
    Lovar gott. Jag kommer att skriva här igen nästa torsdag.

  • #35847
   Amela Hadziresic
   Deltagare

   Välkommen för att läsa och diskutera med oss boken Där kräftorna sjunger. Boken har i höstas fått ett enormt godkännande i Sverige och det blir intressant att få läsa den och skapa sig egen en uppfattning.
   Vi kör nu! Trevlig läsning!

Visar 2 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.