4 – Karaktärerna, slutet och Alaska

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #38414
   Karin Neuschütz
   Deltagare

    Verkligen en dramatisk livsresa som mor och dotter gör! Läsaren förstod ju att det inte kunde sluta positivt för pappan. Berättelsen tappar i intensitet när mor o dotter flyttat till mormor o morfar. Att byta identitet är något som många våldsutsatta kvinnor tvingas till, men här är det för att de ska klara sig från mordmisstankar. Först när mamman dött och efterlämnat ett brev där hon tar på sig hela skulden kan Leni återvända till Alaska. Man förstår att hon dels vill återse Matthew men också att hon oberoende av hans tillstånd känner sig så förbunden med Alaskas storslagna och vilda natur att hon måste tillbaka.
    Jag gillar ju den räddande ängeln Large Marge som får rättsväsendet att lägga ner ärendet. Vet inte om det är trovärdigt!
    Sedan verkar Matthew leva upp när han återser Leni, nästan på ett osannolikt vis. Men någon form av happy end blir det ju och man kan lägga ifrån sig boken med en nöjd suck! Skulle gärna vilja se den konst han målar!
    Tack för tipset att läsa denna bok! En riktig bladvändare.
    Glada hälsningar
    Karin

    • #38440
     Järna bibliotek
     Deltagare

      Visst är boken spännande, och tänkvärd och väl värd att läsas!
      Jag tycker att polisen, när väl Leni till slut kan återvända till sitt älskade Alaska, verkligen gör gör sitt bästa för att sätta dit henne, trots att han vet hur situationen såg ut. Det är tur at Leni fortfarande hade vänner där som kunde hjälpa till.
      Och att hon dessutom fick återse Matthew, som hon trodde var död. Att han fick träffa sin son, och att sonen fick sin pappa till slut. Helt underbart.
      Ja, det är verkligen en bok värd att läsa, som väcker många känslor, tankar och funderingar…

    • #38329
     Järna bibliotek
     Deltagare

      Vad tänker ni kring Lenis och mammans beslut om att lämna Alaska? Och sedan Lenis beslut att återvända?
      Vad tycker ni om den situation som Leni hamnar i när hon återvänder? Först med polisen, och sedan med Matthew?

      Vad tycker ni om karaktärerna i boken? Vem var er favorit? Förändrades era tankar och känslor om karaktärerna under bokens gång?

      Vad har ni för tankar om Alaska efter det att ni läst boken? Har den förändrat några förutfattade meningar, väckt nya tankar eller blir ni sugna på att resa dit?

    Visar 1 svarstråd
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.