Rösta på nästa bok som vi läser i bokcirkeln.

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #38153

   Hej igen!

   Passa på att rösta på den bok som du helst vill läsa i nästa bokcirkel.
   Rösta senast imorgon den 22 april. På fredag 23 april publicerar jag vilken bok det blev.
   Alla förslagen finns i minst ett exemplar på Höörs bibliotek och alla titlarna finns också som e-bok. Kolla i vår katalog https://bibliotek.hoor.se/
   Bokcirkel pågår mellan den 26 april – 24 maj.

   Här nedan finns förslagen med en liten kort beskrivning:

   Stacy Halls – Hittebarnet, 2020
   London, 1754. Bess tittar upp mot byggnaden framför sig. På avstånd hörs barnröster. Hon ska äntligen hämta hem sin utomäktenskapliga dotter Clara. Hon ber och hoppas att flickan lever efter sex år i Foundlinghemmets vård. Hon får ett än värre besked. Clara har redan hämtats av henne själv. Bess inleder en förtvivlad jakt för att ta reda på vem som har tagit hennes lilla flicka, och varför.

   I en annan del av London har en ung änka hållit sig isolerad i sitt hus i tio år. Det förflutna hotar att förgöra den trygga tillvaro hon byggt upp och hon har svårt att ta hand om sitt barn. Hennes nära vän, en ambitiös läkare på Foundlinghemmet, övertalar henne att anlita en barnflicka till sin dotter. Men vågar hon släppa en främling inpå livet?

   Emily Gunnis – Hemligheten på Seavieww cottage, 2021
   Ny historisk bladvändare av författaren till succédebuten Flickan i brevet.

   1960: Trettonåriga Rebecca lever i skräck för sin faders ilska. Samma natt som en storm drar in från havet hör hon hur någon knackar på nedervåningen i Seaview Cottage och hur en diskussion följer. När polisen senare kommer är båda föräldrarna döda och besökaren försvunnen. Men ingen tror på Rebeccas berättelse.

   2014: Journalisten Iris får i uppdrag att skriva om en kvinna som rymt med sitt nyfödda (och sjuka) barn från sjukhuset. Spåren leder förvånande nog Iris till hennes mammas barndomshem: Seaview Cottage. Och historien som börjar nystas upp har varit begravd länge …

   Christy Lefteri – Biodlaren från Aleppo, 2020
   Vackra Aleppo. En av världens äldsta städer. Ett världsarv skimrande av brons, med ett virrvarr av minareter och välvda tak. Där öknens närhet kändes i luften och solen kastade en röd skugga i skymningen. Fälten av blommor och sjungande bikupor utanför staden. Luften fylld av dofter… Tills kriget kom och förde med sig mörker, eld och död.

   När kriget berövat dem allt tvingas Nuri och Afra att ta det svåra beslutet att lämna sitt hem, sitt land, sitt allt. De reser genom en sönderbombad värld, bär på en obeskrivlig smärta, och utsätts för enorma faror. Det enda hopp de har kvar är att de ska hitta trygghet i England och kunna bygga upp en ny tillvaro där.

Visar 0 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.