• Bok fyra i cirkeln Att föda ett barn av Kristina Sandberg. Jag har läst ut den och det skulle jag inte gjort om jag inte varit med i en bokcirkel. Boken är bra skriven, det är inte språket som tog emot. Osäkerheten hos huvudpersonen Maj, gjorde mig galen. Har bara lust att be henne sluta grubbla.

 • Under gårdagens cirkel av Koltrasten sjunger i skymningen landade betyget på ett snitt 5,5 (skalan 1-10 dar 10 är bäst).

  Ebba 4, Liz 6, Ulrika 5, Annica 4, Malin 8, Tina 6, Anna 5, Britta 6, Helena 5, Kati 5, Börje 7

 • Koltrasten sjunger i skymningen. Jag läste ut den på tre dagar och jag tycker att första halvan av boken var bra. Sedan sprack det. Ska bli spännande att höra vad de andra tycker. Bok nummer fyra i cirkeln är Att föda barn av Kristina Sandberg, jag har hunnit halva och jag har svårt att läsa om Majs ångest och osäkerhet inför allt. Gillar däre…[Läs mer]

 • Bok nummer tre i bokcirkeln Koltrasten sjunger i skymningen av Linda Olsson. Det var en liten tunn bok jämfört med de tidigare böckerna.

 • Under cirkelträffen gav deltagarna Americanah följande betyg på en skala 1-10

  Liz 6
  Irena 8
  Annica 6
  Malin 8
  Helena 8
  Ebba 8
  Ulrika 8

 • Höjdpunkter i boken

  När hon slutar på byrån i Nigeria för att starta sin andra blogg
  När hon på återvändarcluben inser att hon känner igen sig i irritationer över sitt barndomsland som hon inte vill känna.
  När Zed förklarar hur full av liv och närvaro Ifem har.
  Skildringarna iakttagelser och närvaro i allt runt Ifem.

  Det jag inte gillar…[Läs mer]

 • Americanah av Chimanda Ngozi Adichie

  Den andra roman jag läser av denna författare och jag blev inte besviken denna gång heller. Den första boken halv gul sol, kanske gav mig en fördel i läsandet i och med att jag lärt mig om de olika etniska grupperna Igbo, Yoruba, Hausa redan tidigare.

  Ifemuele är bokens huvudperson och runt henne finns f…[Läs mer]

 • Betyg på skalan 1-10 från oss som var på plats igår snittade 7,5

  Liz – 6,5
  Tina 7
  Karin 6,5
  Britta 7
  Annica 9
  Ulrika 9

  Samtliga kunde tänka sig rekommendera boken till en vän. Främst vänner som läser mycket!

 • Mina sammanställningar efter cirkeln Innan floden tar oss

  miljön målande skildringar fick känslan av att man jag var där och kände lukter, värmen, ljuset och mörkret.
  fick en positiv bild av Bangladesh efter att läst boken och en av läsarna tror sig kunna trivas som medföljande i Dakha.
  kunde se framför mig folket som bodde precis överallt.…[Läs mer]

 • I kväll har vi den första bokcirkeln. Det ska bli spännande att diskutera denna bok När floden tar oss. Kul att höra mina läsvänner uppfattat boken. Denna bok har lästs av 13 medlemmar och på träffen i kväll blir vi fem i lokalen och en med på telefon. För oss som finns i samma rum har jag köpt lite mums. Nästa bok beställde jag idag. Jag fick…[Läs mer]