serier

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #35817
   Maria
   Deltagare

    första tipset ut!
    Young Avengers! (finns både som 3 kortare böcker och i samlingsutgåva. Börja med Style > substance, den av Kieron Gillen)

    Är det någon mer som funderat på vart 17 man ska börja om man ska läsa marvel-serier? Det finns ju nästan för mycket att välja på! Jag började med det här, och det gick hur bra som helst. Det är de här 3 böckerna, och sedan är det här äventyret slut. Det är som en liten extra-serie i en mycket nära framtid, så den stör inte andra story-lines alls.
    Så vad händer? Jo, det föds ju nya superhjältar hela tiden, och några växer upp för att bli nya figurer i Avengers-teamet, några som kanske är lite för unga för vad de gör. Någon som har sett/hört om WandaVision? De där tvillingarna man ser där? De är med här, fast som tonåringar! Hawkeye har lärt upp fler till att ärva hans titel, det har kommit fler utomjordingar (bland annat America Chavez som vuxit upp i en värld utanför tiden), och därför har vi nu fått Young Avengers, alltså nästa generation Avengers, som inte helt vuxit färdigt än. (Innan serien börjar gick det rätt dåligt för dem, det var till och med medlemmar som dog, så de är rätt motvilliga i början till att vara hjältar alls; det blev för mycket och de la av.)
    Men Loke har klantat till det för sig och råkat dö, återskapa sig själv, och blivit en 12-årig knatte. Han slutar inte för det, utan sticker iväg för att förhindra en katastrof på jorden; en intergalaktisk parasit som vill ta sig in i deras universum genom att lura Wanda’s ena unge Bill (som har ärvt hennes krafter och som kan hämta saker från andra världar och ‘välja’ mellan olika verkligheter), en parasit som ‘förvrider synen’ på alla vuxna så de tror att det de ser är helt normalt… även när den försöker döda folk… Alltså, ingen hjälp från vuxna hjältar som vet vad de håller på med, en parasit i form av någons mördade mamma (som vill ha ihjäl Wanda’s unge och sno hans krafter) och den enda som har en plan är Loke… det här kanske inte kommer gå så bra…

   • #35815
    Maria
    Deltagare

     Det finns de som säger att man ska läsa ‘riktiga böcker’ istället för serier. Att de inte är lika bra. Härmed säger jag, som bibliotekarie, påläst och kunnig inom ämnet (mer än vad lärare brukar vara), att det är ren smörja! Att läsa serier är asbra! Det finns ju massor där som inte kan jämföras med något annat! Att få minerna på figurerna, att få en bild där mer händer än vad man skulle orka läsa beskrivningar om, att kunna rita av när man hittar något ascoolt; vad finns det som inte skulle vara bra med serier?!
     Härmed öppnar vi för att tipsa om serier, så att vi kan få någon ordning på vad folk tycker att man kan läsa!

   Visar 1 svarstråd
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.