Presentationer

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #40008
   Malin
   Deltagare

   Hej jag heter Malin. Jag är en blivande bibliotekarie så jag ville se hur ni lägger upp detta kanske jag kan lära mig något om litteraturförmedling haha. Har en termins studier kvar.
   Bor i Holmsund med bonusfamilj.
   Läser alldeles för mycket feelgood. Kan man det? Ja, det kan man 🤣 men jag kan inte sluta. Den där känslan i att läsa slutet när allt bara löser sig och allt blir lyckligt, ja den är beroendeframkallande helt enkelt. Då får man stå ut med att vänner och sambo retas för att man alltid har en bok med snirkligt typsnitt på titeln i närheten.
   Och så gillar jag karaktärsutveckling och relationer vilket är två återkommande stora teman i feelgood.

   Jag tänker vara med på alla böcker är planen och jag har inga förväntningar på denna bokcirkel utöver att få boktips vilket man får automatiskt.

  • #39960
   Åza Sjöstam
   Deltagare

   Hej!
   Jag heter Åza och jag har just börjat läsa Solja Kapu-Kallios bok, så jag tänker hoppa in i bokcirkeln när ni börjar läsa den boken.

   Jag har varit med i ganska många digitala bokcirklar, men då främst som ansvarig. Nu är jag bara med som deltagare och det ska bli jättekul!

   Jag är i ärlighetens namn inte så förtjust i feelgood-genren men just därför ska det bli kul att läsa och diskutera en sådan bok. Solja Krapu skrev för många år sedan boken Mogen för skrubben som jag tyckte var jätterolig, därför ser jag fram emot att läsa en ny bok av henne.

  • #39758
   Chris Aronsson
   Deltagare

   Jag läser rätt mycket och gärna olika böcker. Blivit lite mer feelgood de senare åren då det kommit alltfler bra böcker i den genren. Varit med ett par (tre?) omgångar dig. bokcirkel i Vindeln, gillar det som komplement eller hur jag ska säja, till vår analoga bokklubb. Fick faktiskt tips om den här cirkeln därifrån! Precis börjat i första boken, kan nog hålla med att det kan bli lite annan upplevelse än ”standard-feelgooden”. Vi får se. Solja Krapus bok läser jag absolut, hon skriver bra. Den tredje författaren är helt ny för mej, kan bli kul att läsa just därför.

   • #39825

    Tack för din presentation Chris!
    Så kul att höra att du hittat hit via Vindelns bibliotek. Det är en av sakerna som känns extra kul med det digitala formatet, att det går att delta oavsett vart vi befinner oss i sommar. Jag hoppas du ska trivas i sommarens feelgoodcirkel och varmt välkommen!

    • #39880
     Chris Aronsson
     Deltagare

     Tack! Ramlade på Soljas bok i pocketform så den köpte jag förstås. Ska avnjutas i hängmattan under semestern!

  • #39691

   Jag som leder sommarens digitala bokcirkel heter Ina och jobbar som bibliotekarie på folkbiblioteken i Vännäs och Vännäsby. Mina mest lästa genres är ungdomsböcker och historiska romaner. Förutom läsning har jag ett stort sömnadsintresse och syr gärna mina egna kläder. Jag drömmer om att lära mig åka rullskridskor (ni vet den där sorten med hjulen i par istället för på rad) och börja brodera. Som person är jag sprallig och lugn på samma gång och mitt bästa ord är rimligt.

   Det här är första gången jag leder en bokcirkel, det känns både pirrigt och så himla kul! Mina förväntningar är att jag kommer lära mig en massa nya saker som rör just det. Min förhoppning och det jag fokuserar på mest är att vi ska få en skön sommar tillsammans med mysiga läsupplevelser och härliga samtal.

   Min förförståelse av feelgood som genre bygger på den stereotypa bilden av vad en feelgood-bok är. Det vill säga att det ofta handlar om en kvinna i 30-40årsåldern som gett upp tanken om kärlek av olika anledningar. Nu ska hon försöka hitta sig själv genom att gör något nytt, oväntat eller något hon länge drömt om. Det kan vara att hon flyttar, köper ett café eller åker tillbaka till sin hemtrakt, oavsett vad hon gör för att fokusera på något annat än kärleken råkar just den handling leda till finnandet av sina drömmars karl. Det är också den typen av feelgood jag läst tidigare och uppskattat för sin enkelhet och förutsägbara men hoppfulla handling. Jag kan däremot avslöja att denna sommar läser vi tre titlar vars baksidestexter utmärkt sig genom att inte utlova den helt stereotypa handling som jag förväntar mig av feelgood.

   Jag kommer såklart läsa och samtala om alla tre titlar!

  • #39690

   Hejsan!

   Så kul att du hittat hit och vill delta i sommarens feelgoodcirkel med mig. Ina heter jag som leder denna bokcirkel och jag kommer att delta både som användaren “Vännäsbibliotek” och som mig själv. Jag är såklart supernyfiken på vilka ni är, därför får du som vill mer än gärna skriva en liten presentation av dig. Min presentation går att läsa här i tråden och jag har utgått ifrån dessa frågor:

   1. Berätta gärna något kort om dig själv!
   2. Är du en gröngöling eller rutinerad deltagare i (digitala) bokcirklar?
   3. Har du några förväntningar och förhoppningar på sommarens feelgoodcirkel? Vilka i sådana fall?
   4. Har du någon erfarenhet av feelgood som genre sedan tidigare?
   5. Vilken eller vilka av sommarens tre titlar planerar du att läsa?

   Detta är såklart helt frivilligt och det går bra att presentera sig på ett annat sätt samt när som helst under sommaren.

   Nu kör vi!

Visar 4 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.