Som pesten av Hanne Vibeke Holst

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #30085
   Sisela Rosén
   Deltagare

    843 sidor, så tjock är boken i sin inbundna form (den finns även som pocket nu). Ändå var den nästan oavbrutet spännande och intressant att läsa, vilket ju är ett gott betyg. Och den kunde ju inte ha varit mer aktuell heller, trots att den kom ut för ett par år sedan: huvudpersonen läkaren Karoline Branner har just börjat arbeta på WHO i Genève när en influensapandemi bryter ut i hennes hemland Danmark och sedan sprider sig till fler och fler länder. Den är mer dödlig än ”vårt” covid19 och slår dessutom extra hårt mot barn och ungdomar.
    Ett stort antal olika personers historier varvas i mer eller mindre korta scener och vävs ihop med varandra. Det handlar mycket om relationer mellan personer vid olika myndigheter som ska försöka hantera katastrofen, de olika intressen som står mot varandra.
    Lotta Olsson i DN skrev i recensionen 2018 att ”det är obegripligt skickligt berättat” och att Hanne-Vibeke Holst har ”en osviklig förmåga att göra spännande underhållning av samhällsfrågor” och jag själv är också mycket imponerad över hur hon lyckats få ihop alla trådar så bra.
    Den som vill kan just nu på SVT Play se den intervju som gjordes med Hanne-Vibeke Holst i Babel när boken kom ut:
    https://www.svtplay.se/video/25960300/babel/babel-sasong-31-annika-norlin-elin-anna-labba-sara-graner-andreas-lundber

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.