• Jonas Halenius gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för De Trennes BokcirkelDe Trennes Bokcirkel 2020-02-27 10:44

  En kombinerad klassiker och skräck kan vara Bram Stokers Dracula, Kanske kan man spinna vidare på detta och läsa Låt den rätte komma in som är en annorlunda vampyr bok.

  • Båda utmärkta förslag! Jag har läst båda. Min enda invändning är att för dem som inte läst böckerna förut kan sidantalet bli lite mastigt för en bokcirkel. Bägge är vuxenromaner på ca 450 sidor, beroende på vilket format de publicerats i. Båda finns dock även i lättlästa versioner.

 • Alina gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för De Trennes BokcirkelDe Trennes Bokcirkel 2020-02-27 10:25

  Under senaste träffen talade vi om att eventuellt läsa en klassiker som tredje bok. Kommentera gärna på denna post med bokförslag! Vilken klassiker ska vi välja och varför är du sugen på att läsa den?

  • Jag är lite sugen på Skattkammarön, enbart för att jag inte läst den än och känner att jag borde. Lite lika med Dr Jekyll och Mr Hyde =)

   • Skattkammarön verkar rolig att läsa, det är en 9-12 årsbok. Det är lite pirater i Outlanderserien också (jag ser filmatiseringen på Netflix just nu) och jag gillar äventyrsböcker i historisk miljö.

    Dr Jekyll och Mr Hyde är nog mer komplex (inte endast för att det är vuxenlitteratur) och erbjuder djupare diskussionsämnen.

 • Alina gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för De Trennes BokcirkelDe Trennes Bokcirkel 2020-02-27 10:24

  Vi har talat om att läsa en skräckbok till höstlovet 2020. Kommentera gärna på denna post med bokförslag! Vilken skräckbok ska vi läsa och varför är du sugen på att läsa den?

  • Mitt eget förslag är Jeff Vandermeers Avgrund. Jag har själv läst den ett par gånger på engelska men aldrig på svenska. Läs gärna bokrecensionen här: (https:) //ibokhyllan.blogspot.com/2018/07/avgrund-av-jeff-vandermeer.html