• Hanna-S posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  På sida 416 står det om Anna-karin när hon för första gången besöker morfar på sjukhuset efter “olyckan”. Morfar börjar prata om att kriget kommer och att alla måste byta sida. Anna-Karin tror att han bara “virrar runt” eftersom han tar så mycket mediciner. Att han blivit knäpp. Menar han kriget som dom utvalda ska utkämpa eller pratar han o…[Read more]

  • Jag vet inte för första gången han sa det, på sjukhuset, då kändes det mest som en förvirring och att hans hjärna var lite skadad men andra gången han säger det är det lite konstigt för då har han ändå piggnat på sig lite och också på sättet han frågar, som att han verkligen frågar henne.
   Men ja, som jag sa i någon kommenterar, så tror…[Read more]

  • Ja, det låter ganska troligt. Men är Mona och morfar lika gamla? Eller spelar det någon roll alls? Har dom vart utvalda eller är dom bara “random” häxor?

  • Jag tror Mona är mycket äldre än morfarn, säkert flera hundra år, men innan Anna-Karin var född och till och med innan hennes mamma var född så kanske han hade något med det att göra.

 • Hanna-S posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  Herregud vad ni skirver. Har skrivit 1 inlägg änsålänge. ska försöka lite nu jag med ..

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  Och jag fattar ingenting av vem den där häxan från 1600-talet var…

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  Så Max var mördaren men Minoo dog inte för att hon påminde honom om Alice som han älskade? Men varför dog inte Anna-Karin? Var det för att hon var för stark för att han skulle kunna, med tankekraft, få henne att ta livet av sig? Eller var det att han inte kunde döda henne med elden i ladan?

  • De hade ju tränat på att stå emot Vanessa hemma hos Nicolaus så hon visste hur hon skulle göra.
   När Anna-Karin först hör rösten (s.374) gör hon inget motstånd. Men sen när hon inser att hon inte vill dö gör hon motstånd och lyckas då bli av med rösten och kraften som vill döda henne.
   I ladan fösökte han ju döda henne genom att låsa in henne nä…[Read more]

  • Ja men det är lite konstigt att han misslyckades, man tycker ju att han borde tänka på allt. Men morfarn är iochförsig lite konstig han själv, tex. att han kunde se den blodröda månen kvällen då de samlades och att han listade ut att hon hade krafter, eller var han speciell på något sett? Tex. att han också var någon sorts “häxa”?

  • Ja, jag tänkte också på det, att Max borde ju ändå inte ha misslyckats eftersom att han hade så stora och mäktiga krafter. Men det var väl antagligen för att Anna-Karins hus kanske inte var en ondskans plats? Skolan var ju det och det var därför han hade så mycket kraft där och ingen av de utvalda, förutom Minoo då, kunde stå emot honom.
   Jag tr…[Read more]

  • Ja just det, de säger ju det i boken, att mördaren inte har alls lika mycket kraft utanför skolan. Han kanske inte är en häxa utan har studerat det, alltså kollat upp det och luskat fram från andra, så han vet vad det finns för övernaturliga krafter i världen. Men också att han kanske känner rektorn på något sätt.

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  Jag har aldrig riktigt läst ordentligt på kapitlerna med Vanessa och Wille men när jag har börjat fundera över de två så tycker jag att någonting är skumt, t.ex. det här med att Wille har ringt Linnea flera gånger och velat bli ihop igen, det har inte Vanessa tyckt är så konstigt eller någonting utan hon har bara låtit det gå förbi fast det…[Read more]

  • Jag tänkte också lite på det där med förlovningen. Han hade kanske dåligt samvete för att han hade varit med någon annan samtidigt. Det kanske inte betydde något och då ville han visa hur mycket han älskade Vanessa. Som du så Helena tror jag också att han ville snärja in henne så att hon, senare om, det skulle avslöjas , skulle ha svårare att dumpa honom.

  • Ja så kan det vara, att han hade dåligt samvete och att han bara älskade henne men han hade ju fortsatt ringa Linnea efter de hade förlovat sig, eller har jag fel?

  • Kanske är Wille för självgod för att kunna leva med att någon gjorde slut med honom? (för det var väl Linnéa som gjorde slut med Wille?) Det känns som om det ofta kan vara så med killar, att dom aldrig vill förlora mot en tjej. Kanske är det därför han ringer upp henne för att skälla på henne, för att han själv ska höjas upp lite. Fast ändå är…[Read more]

 • MalinW Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 3 månader sedan

  Jag tänkte lite på det här med vem de kan lita på. Jag tror att de kan lita på Nicolaus, vlket de också gör. Det han säger om att han är deras vägvisare tror jag är sant. Däremot vet jag inte riktigt vad man ska tro om Adriana. De har ju blivit tillsagda att inte lita på någon från rådet, men hon hjälper ju dem med magilektioner. De skulle ju ald…[Read more]

  • Jag vet inte, för ibland, som när Adriana hjälper de med sina krafter och med mönsterboken, känns det som att hon hjälper bara för deras bästa men på sida 226 så verkligen tvingar hon Nicolaus att ge över ledarrollen till henne så det kanske är något skumt mellan henne och rådet ändå. Hon kanske använder de för att komma åt eller strida mot rå…[Read more]

  • Ja, Nicolaus verkar verkigen förvirradd men det kan man ju förstå efetrsom han har förlorat hela sitt minne.
   Om Adriana verkligen bara ville att de utvalda skulle lyckas borde hon ju bli glad för all sorts hjälp, fast å andra sidan kanske hon tänker att man inte kan lita på någon. Det kanske är så att rådet egentligen sammarbetar med “the dark si…[Read more]

  • Ja, jag kan också hålla med om att Nicolaus verkar väldigt förvirrad och inte riktigt veta vad han gör. Men jag tycker ändå, som du sa Malin, att det känns som att man kan lita på honom. Jag har inte riktigt kommit på varför jag tycker det än men det känns verkligen inte som att han tillhör “the dark side”.
   Jag har också funderat över katten fö…[Read more]

  • Fast det kan ju vara att katten är mycket smartare än en vanlig katt så då kan den fatta vem den är bunden till alltså Nicolaus och då följa hans minsta vink.

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  Förresten, vad har Ida och Linnea för krafter? Det enda jag vet är att Linnea var väl “vatten-häxa” och Ida var väl metall, men vad var deras speciella krafter?

  • Rektorn beskriver Idas krafter såhär: “Idas koppling till metallelementet gör henne till ett perfekt medium, vilket ni såg natten ni väcktes. Spåkonst och visioner ligger också nära till hands”. Men till Linnea hinner hon bara säga att hon borde kunna lära sig kontrollera vattnet i olika former innan hon blir avbruten.

  • Häxan från 1600-talet kontaktar ju tjejerna genom Ida.
   Linnea kan hitta mäniskor genom att hålla det där halsbandet eller vad det nu va över en karta.

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  På sida 345 när Gustaf går till Rebeckas grav, säger han “du måste förlåta mig” om och om igen, men menar han då att hon måste förlåta honom för att han inte märkte att hon tänkte “ta livet av sig” eller för att han har skapat den där dubbelgångaren? Vad tror ni?

  • Jag tror att han säger förlåt för att han inte märkte att Rebecka mådde dåligt. Han försökte flera gånger fråga varför Rebcka ibland mådde dåligt men gjorde det aldrig. Han säger förlåt därför att han aldrig vågade fråga henne om hur hon mådde, på rikitigt. Rebecka ville också berätta men vågade aldrig heller. Hon var rädd att han skulle lämna…[Read more]

  • Men får man reda på mer senare om det röda halsbandet som han lämnar på graven? För det var sista meningen i kapitlet så det verkade som en viktig händelse

  • När jag läste det tänkte jag att han menade atthan var ledsen för att han hade skapat den där dubbelgångaren och inte kunde kontrollera vad den gjorde. Men det ni sa lät ju mer troligt för Rebecka beskrev ju att det såg ut som att han ville ta upp det med hennes ätstörningar och fråga hur hon mådde nu. Så jag tror nog också nu att det var för at…[Read more]

  • Men står det inte tidigare i boken något om det röda halsbandet? Har för mig att det är med någonstans…

  • Jo, jag har också för mgi det men kan inte riktigt sätta fingret på vart ifrån..
   Det kanske var något av de föremål som Vanessa och Minoo såg hemma hos rekotrn när de smög in där? Eller är jag helt ute och cyklar..

  • Jag tror att Rebecka har på sig det när hon levde men varför Gustaf har det då fattar jag inte. Kanske han tog det när han puttade ner henne, om han nu gjorde det.

  • Han kanske hade gett den till henne tidigare och fick tillbaka den utav sjukhuset som hennes personliga saker. Han lade den antagligen där för att han ville att hon skulle ha den och det kanske var ett till sätt att sägaförlåt på.

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  Vad betyder “apokalypsen”?

 • Hanna-S posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  Läsdatum:
  24 mars kap. 47
  1 april bok färdig

 • Helena Nye posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  Halloj!!

 • Hanna-S posted an update in the group Group logo of Cirkeln NYECirkeln NYE 11 år, 4 månader sedan

  Hej