Kapitel 57 till 60

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #46632
   Gnesta bibliotek
   Deltagare

    Välkommen välkommen till sista veckan av Booklovers läser Cirkeln. Tjejerna konfronterar Max, Linnéa avslöjar sin hemliga förmåga och Minoo hittar till slut sin egen magiska kraft.

    Nicolaus kör Minoo, Ida och Anna-Karin till skolans parkering där Vanessa sluter upp med dem. Hon berättar att Linnéa är i matsalen. De förstår att det antagligen är en fälla men de har inget val. De måste rädda Linnéa. Nicolaus ger Vanessa nycklar till skolan och tjejerna skyndar fram över parkeringen och in i skolbyggnaden. De tar varandras händer och trevar sig långsamt fram mot matsalen. Vanessa kan höra Linnéas rädda röst i huvudet och får kämpa för att behålla osynligheten. Det finns en kraft i skolan som motarbetar deras egna krafter. När de kommer fram till matsalen smyger hon in för att se om hon kan se Linnéa medan de andra väntar utanför. Linnéa är fasttejpad på en stol och förhörs av någon som ser ut som Elias. Vanessa kan känna att Linnéa inte kommer orka stå emot någon längre stund. Därför går hon inte tillbaka till de andra tjejerna utan smyger sig istället fram till Jontes pistol. Sedan går allt mycket snabbt. Max slänger henne genom luften och de andra tjejerna försöker hjälpa henne, men han är väldigt stark. Tillslut är det bara Minoo kvar och hon har äntligen hittat sin kraft. Det är samma som Max har. Hon besegrar honom och släpper Rebeckas och Elias själar fria. Hon kan se hela Max historia och hon förstår att om hon inte släpper honom kommer hon göra samma sak mot honom som han gjort mot Rebecka och Elias. När hon släpper taget svimmar han. De har vunnit.

    Tjejerna berättar inte för någon vad som hänt och livet i Engelfors fortsätter som vanlig. Det blir sommar och Anna-Karins morfar har blivit bättre. Han har klara stunder och mindre klara stunder. Anna-Karins mamma har sålt gården. Anna-Karin har tagit med sin morfar ditt för att han ska få se gården en sista gång. När de är där får han en stunds klarhet och ber Ann-Karin om ursäkt. För att han inte hjälpte henne när hon blev mobbad. Han avslöjar också att han vet vad Anna-Karin gjort med sin kraft och att han förstår varför hon gjorde det. Han dömer henne inte och för första gången berättar han för henne om hennes pappa. Han var ingen bra kille, men han älskade henne. Hennes morfars ord betyder mycket för Anna-Karin som lovar sig själv att arbeta med sin ilska och sitt hat. Det kommer vara svårt, men värt det. Både för hennes egen skull och de andra tjejerna. Hon vill inte sluta som sin mamma, bitter och elak.

    Ända sen striden mot Max har Minoo känt sig tom och det skrämmer henne. Hon drömmer om Rebecka och i drömmen talar hon med rösten, den som talat genom Ida tidigare. Den säger att hon måste berätta för de andra om sin kraft, men det vill hon inte. Hon vill inte ens tänka på det. Efter skolavslutningen går hon till Rebeckas grav och där möter hon Linnéa som gåt till Elias. Det visar sig att det inte bara är Minoo som har dolt saker. Linnéa är en tankeläsare och rektorn vet om det. Hon berättar också att rektorn vet vad som hände med Max. Hon har bara låtsas som att hon inte märker vad de håller på med eftersom hon måste följa Rådets order, men hon kan glömma att berätta vissa saker för dem. Att låsas som att hon inte förstår vad tjejerna gör är hennes sätt att hjälpa dem. Linnéa påpekar också precis som rösten i Minoos dröm att hon måste berätta för de andra om sin kraft. Sedan kommer de andra tjejerna. De har alla dragits till kyrkogården. Hela cirkeln är samlad. Tillsammans tar de farväl av Rebecka och Elias.

    Och där slutar boken. Vill man veta vad som händer sen får man läsa bok 2. Vad känner ni? Kommer ni fortsätta med serien? Personligen är jag glad att Anna-Karin kommit till insikt om sina problem och med lite tid kan hon kanske släppa sitt självhat. Minoo kommer nog ha lite svårt att acceptera sin kraft, men de andra kommer finnas där för henne, och möjligen också Gustav. Det ska bli intressant att se Vanessas relation med Linnéa utvecklas. Antingen har vi en stark vänskap mellan dem eller något mer. Jag kommer känna mig nöjd med båda alternativen så länge hon dumpar Wille. Förhoppningsvis blir också Ida något mindre självcentrerad och elak, men den som läser får se.

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.