Kapitel 53 till 56

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #46409
   Gnesta bibliotek
   Deltagare

    Nu har vi kommit till den näst sista veckan och nu händer det verkligen grejer. Minoo listar ut vem mördaren är och tjejerna förbereder sig för att slå tillbaka.

    Minoo är i skolan på toaletten där Elias dog, där allting började. Hon har tänkt mycket på vad Anna-Karin sa. Att hon ser ut som kvinnan på bilden, bilden som liknar kvinnan som Max älskade. Det är därför han tycker om henne, och det är därför rösten inte kunde döda henne. Det är Max, Max är mördaren. Hon är säker på att det är han, men hon måste få det bekräftat. Därför har hon bestämt sig för att använda det sista av sanningsserumet på Max. Hon är nervös, men hon måste veta. Hon går till lektionen och lyckas hälla serumet i hans kaffe. Efter lektionen väntar hon på att prata med honom. Han dricker kaffet och erkänner allt. Det är han som mördat Elias och Rebecka. Han säger också att han aldrig skulle kunna skada Minoo, att demonerna han har ett avtal med har andra planer för henne. Med hans erkännande dör Minoos sista känslor för honom. Jag måste erkänna att jag inte är det minsta förvånad över att det är Max som är mördaren. Det har varit något skumt med honom från dag ett. För att inte nämna hans obehagliga kärlekspreferenser.

    De andra tjejerna blir arg på henne för att hon inte sa något till dem och konfronterade honom själv. Om hon dött hade de fortfarande inte vettat att det var Max. Hon ber om ursäkt och säger att hon bara var tvungen att veta. Tillsammans försöker de bestämma vad de ska göra. Linnéa och Ida vill döda honom, men det vill inte de andra tre. Deras diskussioner avbryts av att Ida blir besatt på samma sätt som hon blev i folkparken. Hon säger till dem att de måste lita på varandra och inte får glömma att cirkeln är svaret.

    Tjejerna förbereder sig på att möta Max. Minoo lämnar ett brev till sina föräldrar ifall hon inte överlever. Anna-Karin hälsar på sin morfar på sjukhuset igen. Han säger till henne att visa krig bara måste man föra. Hon är rädd, men beslutsam. Vanessa flyttar hem till sin mamma igen. Hon älskar Wille men hon klarar inte av att leva med honom. Efter att ha träffat sin mamma på ett kaffe känner hon vist hopp om att det kan bli bättre. Hennes mamma är inte fult så kass som vi trott. Hon har pratat med Sirpa en gång i veckan, men bad henne att inte säga något till Vanessa. Hon ville att hon skulle komma till henne när hon var redo. Hon är däremot inte beredd på att erkänna att Nike är en del av problemet.

    Innan de ska slå till mot Max har tjejerna stämt träff hemma hos Nicolaus. Vanessa är sen för att hon ätit middag med sin familj. Minoo ringer och frågar om Linnéa är med henne. Vanessa blir rädd och går hem till Linnéa. Hon ber Minoo ringa henne ifall Linnéa dyker upp. Hemma hos Linnéa är dörren olåst och i lägenheten hittar Vanessa Jonte. Han river runt bland Linnéas saker. Han berättar att hon tagit hans pistol, och att han inte har någon aning om var hon är. Vanessa ringer till Minoo och berättar vad Jonte sagt. Hon tänker gå hem till Max, hon måste rädda Linnéa. Minoo vill att hon ska sluta upp med de andra först men Vanessa vågar inte vänta. De kompromissar med varandra och Vanessa ger Minoo fem minuter på sig att hitta Linnéa, annars går hon hem till Max. Hemma hos Nicolaus börjar Ida söka efter Linnéa med en pendel. Hon är i skolan, och det är Max också. Det känns passande att deras kamp mot ondskan kommer att stå i skolan, där både Rebecka och Elias dött. Hur det går får vi vetta nästa vecka. Vad tror ni hännder?

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.