Kapitel 49 till 52

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #46189
   Gnesta bibliotek
   Deltagare

    Välkommen tillbaka. Den här veckan upplever vi nog lugnet förre stormen. Det är inte så många kapitel kvar och vi ägnar nu några stillsamma kapitel åt tjejernas känslor och relationer, både till sig själva och andra.

    Vanessa och Minoo går tillsammans hem till Gustav. Vanessa är osynlig och har med sig sanningsserumet. Minoos uppgift är helt enkelt att prata med honom och låtsas att allt är normalt. Minoo är sjukt nervös men allt går enligt planen och Gustav dricker upp colan där Vanessa hällt sanningsserumet. Han blir lite yr av den och Minoo leder upp honom på hans rum. Där frågar de ut honom om Rebeckas död. Här får de som inte trodde att Gustav var skyldig rätt. Det är inte han som dödat Rebecka. Han känner sig däremot skyldig för hennes död. Han tror att hon tog livet av sig på grund av sina ätstörningar och han skyller på sig själv för att han inte tog upp dem med henne. När Minoo och Vanessa går därifrån bestämmer de att de inte ska föra vidare vad Gustav sagt till de andra, det är för privat. De säger bara att han är oskyldig.

    På kvällen efter att de ätit middag pratar Vanessa och Wille om framtiden. Han säger att han är nöjd med allt. Han vill inte jobba, han vill inte utbilda sig och har inga planer på att flyt hemifrån. Vanessa blir riktigt arg och lämnar lägenheten. Hon behöver tänka. Det senaste året har hennes liv ändrats enormt mycket. Hon umgås knappt med sina vänner längre, och saknar det inte heller. Efter att hon vandrat runt ett tag upptäcker hon att hon hamnat utanför Linnéas hyreshus. Hon går upp till Linnéa och tillsammans pratar och skrattar de om allt möjligt resten av kvällen. Hon kan inte komma ihåg sist hon var så här avslappnad. Hon erkänner att hon älskar Wille men samtidigt inte står ut med honom.

    Anna-Karin har gått till sjukhuset för att hälsa på sin morfar. Hon har inte klarat av att göra det fören nu eftersom hon känner sig så skyldig till det som hänt. Hennes morfar är svag och verkar inte känna igen henne. Han pratar om kriget och säger att det är dags att välja sida. Han säger också, om vi inte gör något nu måste vi leva med skammen resten våra liv. Det är antagligen andra världskriget han pratar och inte det som händer Anna-Karin nu, men det gör ändå stort intryck på henne. När hon ska gå börjar en sjuksköterska prata med henne och säger att det ser värre ut än det är. Det är Rebeckas mamma och Anna-Karin tänker på morfars ord och skäms för att hon inte hjälpt till för att få fast Rebeckas mördare.

    Mötet med Rebeckas mamma får Anna-Karin att gå hem till Nicolaus och erkänna allt, vad hon gjorde mot sin mamma, Jari, attacken och vad som hänt hennes morfar, allt. Till hennes förvåning dömer han inte henne. Han säger däremot att hon måste berätta för de andra tjejerna. Hon erkänner att hon inte är säker på att hon vågar och han föreslår att hon ska börja berätta för en av dem som hon litar på. Hon väljer Minoo och går hem till henne tidigt på morgonen för att inte hinna fega ur. När de kommit upp på Minoos rum berättar hon om attacken och att hon känner sig skyldig över vad som hänt. Hon berättar också att hon tror att mördaren måste vara en jordhäxa som hon. Det är därför mordrösten kan få folk att göra som den vill. Tillsammans kommer de fram till teorin att mördaren på något sätt absorberar sina offers magi. Det är så han kunde sätta eld på laddan, mördaren fick den kraften från Rebecka. Under tiden som de har pratat med varandra har Anna-Karin plockat upp en stor bok som låg i Minoos rum. Den faller upp på en sida med en tavla på en vacker kvinna. Hon påpekar för Minoo att bilden nästan ser ut som ett porträtt på henne. Först tror Minoo henne inte eftersom kvinnan på bilden är vacker, och hon är övertygad om att hon är ful. De tjafsar en del om det innan polletten trillar ner. Minoo har tittat på bilden eftersom den ser ut som tavlan som finns i Max hus. Tavlan som liknar kvinnan han älskade djupt förut. Det är därför han har fått känslor för Minoo, för att hon ser ut som kvinnan han älskade. Jag måste säga att Max bara blir äckligare och äckligare.

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.