Kapitel 45 till 48

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #46031
   Gnesta bibliotek
   Deltagare

    Den här veckan handlar tjejerna på den magiska svarta marknaden och tillverkar sanningsserum. Ann-Karin gömmer sig, Vanessa tvivlar på sin relation med Wille och saknar sin lillebror. Linnéa blir attackerad av skolans största rövhål men blir räddad av Minoo.

    Mordrösten dyker upp igen och den här gången är det Anna-Karin som blir utsatt. Precis som med de andra försöker den få henne att ta livet av sig, och hon gör inte motstånd. Hon har funderat många gånger på att bara göra slut på det. I sista stund ser hon sin morfars hur och inser att hon inte alls vill dö. Nu kämpar hon emot och vinner mot rösten. Hon tror att det är över, men sedan ser hon hur ladugårdsdörren öppnas av sig själv. Hon förstår att det antagligen är en fälla men går ditt ändå. Det skulle hon inte ha gjort. Dörren smäller igen och ladan börjar brinna. Hennes morfar får upp dörren och tillsammans släpper de ut alla korna. På väg ut faller en takbjälke på hennes morfar och han förlorar medvetandet. Anna-Karin släpar ut honom från ladan. Han lever men är svårt skadad.

    Anna-Karin skyller på sig själv för det som hänt och tar avstånd från alla. Hon tänker att det är bästa sättet att skydda dem. Hon för bara olycka med sig. Hon skulle verkligen behöva hjälp med att hantera sitt självhat. Hon är varken så ful eller så hemsk som hon själv tror. Hon har gjort en del hemska saker, men valde själv att sluta med dem.

    De andra tjejerna har fortsatt att öva på sin magi hemma hos Nicolaus. Anna-Karin håller sig borta men Ida har anslutit och för vidare allt som boken berättar för henne. Boken har berättat för dem att de kan göra ett sanningsserum som de kan använda på Gustav. För att göra det behöver de något som heter ektoplasma. De har ingen aning om vad det är eller var man får tag på det. Vanessa föreslår att de kanske kan kolla med den konstiga spåtanten, Mona, som har kristallbutiken i gallerian. Hon blir utvald att undersöka saken eftersom hon varit i butiken förut. Mona visar sig mycket riktigt vara en häxa. Hon säljer krimskrams till lättlurade ”vanliga” människor och andra magiska varor till mer insatta kunder. Hon har kommit till Engelfors för att den magiska konflikten som pågår är bra för affärerna. Hon säljer till allt och alla som har råd med hennes varor, och hon är inte billig. Vanessa lämnar hennes butik med ektoplasman och 5000 kr fattigare. Tjejerna använder ektoplasman för att skapa sanningsserumet. För att vara säkra på att den funkar testar de den på sig själva. De häller juice i flera glas och sanningsserum i ett av dem. Alla utom Linnéa och Anna-Karin dricker ett glas. Linnéa för att det var hon som gjorde serumet och Anna-Karin för att hon inte var där. Lustigt nog blir det Ida som får glaset som innehåller en droppe serum. Det får henne att erkänna att hon varit kär i Gustav sedan fyran. Efteråt har hon inget minne av vad som hänt. Nu måste de bara lyckas lura i Gustav serumet. De bestämmer att Minoo är bäst lämpad att göra det eftersom han verkar tycka om henne. För att få tillfälle att ge honom serumet väntar hon på Gustav utanför hans klassrum. Hon föreslår att de ska ses hemma hos honom vilket gör honom väldigt glad. Han ger henne en kram och det känns helt annorlunda mot hur det kändes vid viadukten. Därför kan vi nog sluta oss till att det här är den riktiga Gustav.

    Förutom att tjejerna måste skydda världen från ondskan i Engelfors har de också en hel del privata problem. Vanessa har inte pratat med någon i sin familj på tre månader. Hon saknar sin lillebror väldigt mycket och åker till hans dagis för att ge honom en födelsedagspresent. Han tycker om pingvinen han får men kommer inte riktigt ihåg henne. Hon befinner sig verkligen i en hemsk situation. Hennes mamma har inte hört av sig och verkar inte må dåligt över att inte ha någon kontakt med sin dotter. Det enda sättet hon kan träffa sin bror på är i smyg och hon har börjat tvivla på sitt förhållande med Wille. Räcker det att älska någon för att ett förhållande ska hålla och vara värt det? Hon är inte längre helt säker på det. Det låter kanske hårt men hon har rätt, det krävs mer än kärlek för att ett förhållande ska hålla i längden. Hur som helst förtjänar hon något bättre än Wille. Jag skulle föreslå Linnéa, men vad säger ni? Har ni några egna Vanessaskep?

    Minoo har sina egna kärleksproblem och går hem till Max för att prata om det. När hon är utanför hans hus inser hon till slut varför de inte kan vara tillsammans. Hon säger det till honom och frågar om han älskar henne, vilket han svara att han gör. Då frågar hon om han kan tänka sig att vänta på henne. Om ett år är han inte längre hennes lärare och hon kommer vara 18, då skulle det inte vara olagligt längre. Han svarar att ett år är ingenting. Han kommer vänta så länge som han behöver. Det är antagligen tänkt att vi ska tycka att det här är romantiskt. Jag vet inte hur ni känner men för mig är det fortfarande väldigt äckligt. Han är en vuxen man som har blivit kär i en 16 åring som dessutom är hans elev. Nej bara nej.

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.