Kapitel 21 till 24

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #44700
   Gnesta bibliotek
   Deltagare

    Denna vecka ägnar sig tjejerna åt inbrott och Minoo gör ett misslyckat försök att närma sig Ida.

    Anna-Karin lurar den biträdande rektorn att släppa in henne i rektorns kontor. Hon hittar inget som tyder på att rektorn är skum och inser att de måste ta sig in i hennes hus. Hon får tag på hennes schema och hemnycklar i hennes handväska. Enligt schemat är rektorn i Stockholm över helgen vilket ger tjejerna gott om tid att snoka runt där. För att rektorn inte ska märka något tar hon hennes nycklar och får dem kopierade. Sedan går hon tillbaka till kontoret och lägger tillbaka originaluppsättningen.

    De har skaffat hemliga mailadresser som de använder för att chatta med varandra i smyg. På chatten gör de upp en plan för hur de ska gör inbrott hos rektorn. De bestämmer att Minoo och Vanessa ska gå in i huset och att de andra ska hålla utkik. Linnéa precis vid huset och Ida och Anna-Karin en bit bort. Anna-Karins uppgift är att se till att så att ingen lägger märke till vad som händer ifall någon skulle komma. Ida får det minst viktiga uppdraget att bara hålla utkik. De ville inte ge henne en viktig uppgift eftersom ingen litar på eller tycker om henne.

    Inne i huset är allt lite för perfekt. Det ser inte ens ut som att någon bor där. Det passar in på rektorns beskrivning av sig själv som pedantisk, men ger också intrycket av att huset är fejk. En fasad att visa utåt för att verka normal. På övervåningen hittar de rektorns sovrum, flera tomma rum och ett rum som är låst. Vanessa dyrkar upp låset och de går in i rummet som är det enda som verkar använt. Där hittar de en mängd obehagliga saker så som en burk med torkade ögon och fotografier på Elias och Rebecka. Vanessa börjar fota rummet för att kunna visa de andra. Hon går fram till Minoo och de upptäcker att det är ett stort cirkelmönster målat på golvet. En mindre cirkel i en större cirkel. Båda tjejerna står innanför den yttre cirkeln. Minoo böjer sig ner tar på markeringen på golvet och känner att den är lite klibbig och varm. Plötsligt blir rummet varmt och att de är som fastklistrade på golvet. Ett dovt dunkande ljud hörs från taket, och hur de än försöker kommer de inte loss. När de tar varandras händer minskar känslan av att inte kunna röra sig och de springer ut ur huset och hoppar in i Nicoalus bil. Han har väntat utanför ifall de måste fly från huset snabbt. När de lämnade rummet kunde de båda tydligt se en ljuspelare med en människogestalt i, i mitten av cirkeln på golvet.

    De möts upp igen i folkparken för att diskutera vad som hänt. De tittar på bilderna som Vanessa tagit och Anna-Karin identifierar ett av föremålen som en tungsträckare. Ett tortyrredskap som man använde för att slita tungan hur huvudet på offret. Ida konstaterar att rektorn nu vet att de varit i hennes hus och jag är benägen att hålla med henne. Cirkeln på golvet var troligen någon sorts säkerhetsanordning. De kommer inte fram till vad de bör göra härnäst och de börjar spänt vänta på rektorns motdrag.

    Vi kan ju lugnt konstatera att rektorn är en häxa av något slag, och inte någon av de snällare varianterna. Hon har burkar med skumt innehåll så som torkade ögon, en magisk cirkel på golvet, ett tortyrredskap på skrivbordet och har smygfotograferat två av sina elever. Elever som sedan har dött efter att någon tagit över kontrollen av deras kroppar. Klassisk ond häxa med andra ord. Frågan är bara vad hon vill. Nicoalus påstår att hon står i förbund med demoner, men vad vill i så fall de? Och vad får hon ut av det? Tyvärr har vi inga svar på de frågorna än, så vi får väl vänta och se antar jag.

    Den här veckan har det hänt en del intressant i relationen mellan tjejerna. Ingen gillar Ida som ju inte direkt anstränger sig för att bli omtyckt, och Minoo inser att det kanske inte enbart är hennes fel. Har de ens givit henne en chans? Minoo vet egentligen inget om Ida utöver att hon alltid varit elak mot i princip allt och alla. Hon bestämmer sig för att göra ett försök och ringer upp henne. Det är svårt för ett samtal att gå sämre än så här. Ida är helt ointresserad och beskriver de andra tjejerna som horan, knarkaren och fettot. Minoo blir rasande och säger att hon hoppas att det är Ida som blir nästa dödsoffer. Ett komplett misslyckande med andra ord, men instinkten är bra. När folk är så elaka som Ida finns det ofta något bakom, och det är svårt att ändra beteende om man inte känner att det finns utrymme för det. Om alla förväntar sig att man är elak är det lättare att ge folk vad de förväntar sig än att ändra på sig. Relationen mellan de andra tjejerna har börjat utvecklas och flera av dem känner en skuld gentemot Rebecka. Hon försökte föra dem samman och de ignorerade henne, även fast hon i motsats till Ida alltid varit snäll mot folk. Det verkar som om hon lyckas bättre i döden än hon gjorde när hon levde. Problemen bubblar dock under ytan mellan Vanessa och Linnéa fast de egentligen verkar tycka om varandra. Vanessa är övertygad om att Wille är otrogen mot henne tillsammans med Linnéa. Fast jag tvivlar skarpt på att hon behöver vara orolig. Jag tror inte Linnéa är särskilt intresserad. Eller vad tror ni?

  Visar 0 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.