• Jag har precis avslutat alla 1500 sidorna om Maj. Jag tycker de var fantastiska böcker. Haft svårt att lägga dem i från mig. Kände bitvis igen både mig själv, min mamma och mormor. Jag har även fått en större förståelse för dem och den tid de har levt i.

 • Du skriver så fint i inledningen till bokcirkeln eller är texten tagen nånstans ifrån? Jag retar mig på Maj och tänker på Kristina Sandbergs ord om att man inte måste tycka om henne. Men hon är ung, bara 20 år får man komma ihåg och har med sig en del värderingar som gör att hon måste anpassa sig väldigt.Hennes ålder förklarar en del. Hennen tidig…[Läs mer]

  • Jag har tagit texten från adlibris för jag tyckte de hade gjort en bra beskrivning av boken.
   Jag tror att du har rätt i dina funderingar kring varför Maj är som hon är, men jag tror också att själva tidsandan spelar stor roll.
   Jag kan ibland känna igen mig i en situation eller en tanke, men sen agerar Maj på ett helt annat sätt än vad jag sku…[Läs mer]

   • Ja, Maj känns verkligen instängd. Jag gillar när författaren kommer in och resonerar, exempelvis i avsnittet om förlossningsvården. Hon verkar fundera över vilken betydelse den haft.