Profilbild
2022-10-24
Var med i Hela Halland läser 2022!
Årets bok är Hallands historia – Gränsland genom tiderna 
För första gången sedan 1950-talet finns en ny bok om Hallands historia. En bok om en plats belägen mellan hav och skog, kust och inland, och förr i tiden; även mellan nationsgränser långt ifrån maktens centrum. I årets Hela Halland läser-bok kan du läsa om såväl de stora dragen så som krig och stridigheter men också om språk, kultur, konst, kur- och badorter, barnkolonier, folkrörelser och inte minst om hur människor har bott och levt. Var togs till exempel föräldralösa barn, och ogifta mödrar med sina nyfödda små, om hand?
Hallands historia – Gränsland genom tiderna är en rik bok med något för de flesta. Dessutom finns besöksmål och sevärdheter listade i boken.
Den digitala bokcirkeln hittar du här: Bokcirklar
V. 42 Om halländsk identitet
V. 43 Om migration
V. 44 Historiska platser och utflyktsmål
Program för Hela Halland läser med författarbesök, föreläsningar och fysiska bokcirklar:

 

Redaktör för Hallands historia – Gränsland genom tiderna är Pablo Wiking-Faria, historiker och tidigare 1:e antikvarie på Hallands kulturhistoriska museum. Boken ges ut av Hallands akademi. Boken finns att låna på biblioteken i Halland. Om du hellre vill köpa ett eget exemplar finns den i bokhandeln samt i museibutiken på Hallands kulturhistoriska museum i Varberg.
Hela Halland läser är ett samarbete mellan Region Halland och folkbiblioteken i regionen