Profilbild
2019-12-23

Vi är åtta skribenter i bloggkollektivet Kulturkollo och vi tycker att det är extra kul att prata om vår läsning. Ibland så skriver vi inlägg under vinjetten Kulturkollo konfererar där vi diskuterar en bok som vi läst. Det kan bli ganska vilda diskussioner när vi pratar med varandra eftersom vi i gruppen är väldigt olika och uppskattar helt olika sorters böcker. Att tycka olika är liksom det som är det fina, att man får lyssna till andras tankar och erfarenheter berikar. Det är så fint att prata om böcker med andra och särskilt roligt är det att samtala om vår läsning med våra bloggläsare. På Kulturkollo läser på Facebook har vi skapat en plats där vi ses och bokcirklar, just nu är det Augustin Erbas roman snöstorm som är aktuell. Samtalet börjar den 13 januari, gruppen är öppen för alla som har lust att på ett otvunget och lättsamt sätt prata om sin läsning tillsammans med andra. Vi försöker ofta att bjuda något extra i samband med våra bokcirklar, ibland är det en intervju med författaren som t ex när vi läste Mocka av Tatiana de Rosnay eller en livecirkel som när vi mötte Kim Thúy på bokmässan och samtalade om Vi.

Vi väljer oftast en roman som på något vis anknyter till de aktuella teman som vi har inne på bloggen, nu är det snart dags för vintertid och vad kan passa bättre än att läsa en roman med titeln snöstorm?

Jag som skriver heter Anna Johansson och är skribent på bloggkollektivet Kulturkollo. Jag arbetar till vardags som speciallärare på Gamlestadsskolan i Göteborg där läs- skriv- och språkutveckling för alla elever är mitt fokus. Bloggar också på Och dagarna går…