Hej!

Luciadagen idag, det är mysigt och lyser upp i decembermörkret! Detta är mitt sista inlägg som gästbloggare här, det har verkligen varit roligt att få dela med mig av mina tankar kring mitt författarskap. Nu till den stora frågan: hur gick det till när mitt bokmanus blev bok? Hur fick jag den utgiven? När mitt bokmanus var flygfärdigt skickade jag in det till en mängd olika bokförlag, stora som små, och gick sedan och väntade på svar, i hopp och förtvivlan. För jag ville ju så gärna ge ut min bok efter att ha arbetat och kämpat med mitt manus under så lång tid. Och visst blev min erfarenhet som så många andra också känner igen sig i, bokförlagen verkar drunkna i manus och att bli refuserad av flera bokförlag hör väl nästan till på vägen mot det efterlängtade JA till bokutgivning och ett påskrivet kontrakt. Jag minns glädjen jag kände när det efterlängtade svaret kom från Idus förlag. Det var en overklig känsla, tänk att de tyckte om mitt manus och vill publicera! Så lycklig var jag att äntligen få min berättelse utgiven på ett förlag. I vårt avtal fick jag själv stå för tryckkostnaden, vilket jag snabbt fick tillbaka när bokförsäljningen påbörjades. Det är verkligen bra och känns som en nödvändighet att det finns olika möjligheter för bokutgivning – från att ge ut helt själv som egenutgivare till olika lösningar med t.ex. hybridförlag. Det finns så många bra berättelser som behöver få bli utgivna! Med ett förlag i ryggen fick jag hjälp med allt det praktiska som pressrelease, upplägg och distribution till olika försäljningskanaler som till bokhandlar, nätbokhandlar och bibliotek. Så, ni som drömmer om att ge ut en bok, ge inte upp, fortsätt skriv! Det finns många vägar till att få sin bok utgiven idag.

Vad skriver jag på nu då? Visst skriver jag, det är ett måste för mig. Jag hade faktiskt ett par olika bokidéer som slogs om min uppmärksamhet, med en vinnare som jag nu valt att fokusera på. Det är en annan typ av bok jämfört med mina två tidigare. Än så länge vill jag inte avslöja för mycket om den då mycket som sagt kan hända med en handling och dess karaktärer under skrivandets gång, men i stora drag kan boken beskrivas som en roman med dramatik, romantik och hämndbegär. Handlingen utspelar sig under en semesterresa som inte riktigt blir som deltagarna tänkt sig! Just nu håller jag på att lära känna minna karaktärer, så spännande!

Ett litet smakprov på mitt pågående romanprojekt.

Kanske det allra viktigaste som författare är att själv jobba för att synas och marknadsföra sina böcker. Jag har varit ute och signerat mina böcker framför allt runt om på bokhandlar, butiker och bibliotek i Södermanland, men även i Göteborg. Jag har varit med på Bokmässan i samband med releasen av mina böcker. Att själv höra av sig och boka signeringar är ett viktigt och nödvändigt arbete för att nå fler läsare. Att besöka bibliotek och berätta om mitt författarskap och mina böcker är något som jag tycker är mycket roligt och gärna gör. Jag jobbar också med marknadsföring av mina böcker på min blogg https://annarodelldahlberg.blogg.se/. På min blogg delar jag med mig om mitt skrivande och saker/händelser kring det. Jag svarar också gärna på frågor och kommentarer från mina läsare och besökare på mina kanaler, jag finns också på Instagram, LinkedIn och Facebook.

Här berättar jag om mina böcker på Mariefreds litteraturfest 2018. (Foto: Irène Karlbom Häll).

Detta var mitt sista inlägg som gästbloggare, det har varit väldigt roligt. Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!  Och, förstås hoppas jag att ni blivit nyfikna på mina böcker. Som JULKLAPPSTIPS tipsar jag er förstås om mina böcker. Vill ni köpa er en egen julklapp, eller ge bort till en vän, kan ni enkelt beställa via min blogg eller på någon av nätbokhandlarna. Mina böcker finns också som e-böcker.

Ha det bra, med önskan om ett gott läs-år 2020!

Hör gärna av er till mig om ni är intresserade av en författarträff till er bokcirkel! Jag gör också författarbesök till föreningar, bibliotek, skolklasser och dylikt. Kontakt mig eller boka mig via Författarcentrum.