Jag vet att det ännu är en månad kvar till första december men det kan ändå vara en god idé att börja tänka på årets julkalender. Varför inte ha en litterär inriktning på den i år? Ett förslag är att ta en halvtimme varje dag och antingen läsa högt tillsammans om det bor flera i ert hushåll eller läsa högt för dig själv om du bor själv och som tredje alternativ ringa upp någon annan och turas om att läsa högt för varandra under december. Här kommer några förslag på vad ni kan läsa (både högt och tyst) under december fram till julafton:

· En adventsbok, Rabén & Sjögren brukar varje år ge ut en adventsbok med 24 kapitel, ett för varje dag.

· En dikt per dag av valfri poet, ett förslag är en samlingsvolym av en poet eller en lyrikantologi för att få smakprov på flera poeter.

· En novell per dag. Novellförlaget Novellix har en uppsjö noveller i fickformat att välja bland.

· Gå till biblioteket och låna 24 bilderböcker och läs sedan en per dag

Med detta inlägg vill jag tacka för mig. Det har varit väldigt roligt att få gästblogga här på bokcirklar.se. För den som vill fortsätta följa mig när jag pratar om böcker och läsning kan jag tipsa om min YouTube-kanal eller att följa mig på Twitter @johannalundin86.