Det bästa skrivtipset jag har fått kommer från John Ajvide Lindqvist bok ”Misslyckas igen, misslyckas bättre”. Ja, överhuvudtaget känner jag igen mig i hans sätt att lägga upp skrivandet. Hans berättelser grundar sig alltid i en serie starka bilder och favoritscener. Sedan länkar han samman dessa i efterhand. Att tänka i färger och skapa närmast artistiska upplevelser av dessa kontraster för läsaren är riktigt brilliant och konstnärligt. I boken beskriver han bland annat varför han ville att handlingen i ”Låt den rätte komma in” skulle utspela sig på vintern. Det var egentligen främst för att han såg framför sig hur snyggt det röda blodet skulle bli i snön. Han såg det som en tavla i rött och vitt helt enkelt.

Eftersom jag, vid sidan om mitt skrivande, även arbetar med marknadsföring så ser jag plötsligt likheten med att bygga upp en stark grafisk identitet och att fånga läsaren genom starka kontraster i färg och form. Därför har jag låtit färgerna tala när jag lägger upp scenerna i min nya bok. Att liksom ”måla” fram dem och låta färgen ta plats är ett rent nöje för mig i skrivandet. En dag kommer den bli klar och då ska det bli spännande att höra om läsaren känt av min ambition. Fram till dess njuter jag av att inspireras av höstens vackra färgskalor, för jag vet att snart tar färgerna slut därute … och vem vet då kanske inspirationen också sinar.