När jag har kommit på en idé till en story brukar jag fastna i en slags bubbla. En kreativ bubbla där min berättelse är i fokus. Jag kan umgås med andra men är inte helt närvarande. Människor pratar och jag lyssnar men samtidigt är jag någon annanstans. Det är lite som att se genom ett filter. Världen omkring mig pågår som vanligt och jag är där, fast allt som inte är “viktigt” filtreras bort så att jag kan fokusera på min idé.

Som tur är har jag en sambo som är precis likadan. Fast i hans fall handlar det mest om musik. Vi märker direkt när den andra är i sin kreativa bubbla och då ger vi varandra utrymme att vara där. För hur ska vi annars kunna skapa något?

Att ha någon som förstår och som stöttar är väldigt viktigt för mig. Livet som kreativ person blir lite enklare då. Min sambo brukar korrekturläsa mina manus och jag lyssnar på hans låtar. Vi kommer med idéer och kritik och pushar varandra att komma vidare. Att få kritik från någon man älskar är inte alltid lätt och vi kan båda bli smått griniga, men det varar inte länge och i slutändan blir det vi skapar bättre än vad det var från början. Då inser man hur viktigt det är att ha den där stöttningen.

Vi har dessutom gemensamma projekt. En dag ska vi skriva de där böckerna, göra de där låtarna och ge oss in i den kreativa bubblan tillsammans.

Det här är mitt sista blogginlägg på Bokcirklar för denna gång. Vem vet, kanske får jag möjlighet att blogga mer i framtiden när jag har skrivit fler böcker. Vill ni följa mig på min författarresa finns jag på Instagram, Facebook och Goodreads. Ni hittar mig på @storysanna

Pressbild tagen av min sambo Fredrik Cedergren