Markören blinkar i det tomma dokumentet, om och om igen, men inga ord blir skrivna. Alla som har försökt skriva en bok, uppsats eller liknande har nog varit med om detta scenario någon gång. Själv befinner jag mig där just nu. Skrivkramp kallas det.

Förlaget har frågat efter fler manus i samma stil som Är vi på riktigt? ­– lättläst feelgood för tonåringar och jag är otroligt glad att de vill läsa mer från mig. Dock har jag inget färdigt manus än.

Jag har bestämt mig för att skriva en uppföljare, men det går trögt. Egentligen vet jag vad berättelsen ska handla om, jag vet bara inte hur jag ska börja. Jag har dessutom en ganska hård inre kritiker som vill att det ska bli perfekt. Storyn finns där inne i huvudet, men istället för att sätta igång och skriva tänker jag för mycket.

Finns det någon mer där ute som känner igen sig i det här och som kanske har några tips på hur jag ska komma vidare?

Min kreativa zon