Alex skrattar till. Jag möter hans blick. Ögonen glittrar så där fint. Denna gång vågar jag le tillbaka. Hur kan jag låta bli? Han är ju så fin.

Julina är kär i klasskompisen Alex. Killen med bruna ögon som glittrar när han ler. Han som både är snäll, rolig och kreativ. Som får henne att känna sig alldeles varm inuti. Nu ska de äntligen ses. På riktigt. På en dejt!

De ska träffas utanför bion. Men så råkar kompisen Sara ut för en olycka. Julina måste iväg till sjukhuset. I all hast glömmer hon att messa Alex. Kommer han att förstå? Eller har Julina förstört allt?

Så lyder baksidestexten på min debutbok som i april fyllde sex månader. Det var alltså ett halvår sedan Är vi på riktigt? kom ut. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Ibland fattar jag inte ens att jag har gett ut en bok.

Det som började som ett utkast 2011 finns att köpa i tryckt form på nätbokhandlar som Adlibris och Bokus, samt på Hegas Förlags egen webbplats. Titeln finns att låna på bibliotek över hela Sverige. Livs levande människor läser boken och recenserar den i tidningar, på bloggar och på Goodreads. Min bok cirkulerar på egen hand där ute. Den lever sitt eget liv nu. Jag släppte den fri. Det är läskigt, men samtidigt spännande och väldigt roligt. Det händer på riktigt nu och jag vill göra om det. Jag vill skriva fler berättelser och släppa dem fria i världen.