Profilbild
2018-03-20

Nygammal bloggare på Bokcirklar.se – Välkommen Annika Bengtsson!

I februari 2010 gästbloggade jag här på Bokcirklar.se förra gången. Jag hade två vuxenromaner bakom mig och en tredje på gång samtidigt som jag kände att jag kommit till ett vägskäl. De två romanerna var utgivna på ett så kallat hybridförlag där jag som författare själv fick stå för ekonomisk insats och samtidigt sköta det mesta av försäljning och marknadsföring själv. Att ha samma upplägg för den tredje romanen kändes inte som ett alternativ. Antingen ville jag hamna på ett förlag som var berett att satsa på mig eller också skulle jag starta ett eget förlag.

Det blev eget förlag. Våren 2011 kom första romanen ut på Grim förlag. Året därpå gjorde jag en pocketutgåva av de två romanerna som tidigare kommit ut på hybridförlaget samt en kåserisamling, som jag aldrig ens övervägt att ge ut om jag inte haft ett eget förlag.

I år fyller förlaget sju år och släppte för ett par månader sedan sin femtonde titel (tjugonde om man även räknar in fem unika e-bokstitlar). Från början var det meningen att jag enbart skulle ge ut mina egna böcker men i dagsläget har Grim tagit sig an sex andra författare och även om utgivningen är restriktiv med högst tre titlar per år står dörren alltid på glänt för nya författare.

Gemensamt för samtliga utgivna titlar är det som förlaget har som devis: lättillgängliga böcker med oanade djup. Det får gärna skava lite när man läser, ämnena ska beröra. Även i det skenbart lätta kan finnas oanade djup och det är dessa som väcker mitt intresse både som författare och förläggare. Och, vill jag tillägga, även som läsare.

Mer om detta i kommande blogginlägg.