Välkommen till lyrikhösten 2016!
Vi kommer här på Bokcirklar.se att tillsammans med Litteraturbanken.se och i sällskap av bibliotekarier från olika delar av landet ägna hösten åt poesiläsning. Vi har gett tre bibliotekarier fria händer att välja varsin författare från Litteraturbankens bibliotek.

rut

Rut Hillarp (1914-2003)

Under oktober läser vi Rut Hillarp tillsammans med Miriam Lannge Lidin, bibliotekarie på Göteborgs stadsbibliotek. Rut Hillarps författarskap har även lyfts fram i höstens poesisamtal på stadsbiblioteket. Läs mer om höstens poesisamtal på Göteborgs stadsbibliotek: Rut Hillarp (sept), Majken Johansson (okt), Bruno K. Öijer (nov).

parlandh_large

Henry Parland (1908-1930)

Under november läser vi Henry Parland tillsammans med Elias Hillström, bibliotekarie på Poesibazaren på Stockholms stadsbibliotek. Här arrangeras poesiprogram varje vecka, allt från uppläsningar till lyrikcirklar. Elias har även bibliotekspodden Solen där han och två bibliotekariekollegor diskuterar böcker utifrån ett givet tema.

Edith Södergran (1892-1923)

Under december läser vi Edith Södergran tillsammans med Elisabeth Skog, bibliotekarie på Halmstads stadsbibliotek. Elisabeth driver bland annat Bibliotekspodden där hon och kollegan Jeanette Malm  pratar litteratur med alla möjliga gäster. Under november arrangeras en fristående bokcirkelträff på Halmstads stadsbibliotek kring några dikter av Edith Södergran.

Varje cirkel inleds med en introduktionstext som återfinns på förstasidan på bokcirklar.se i början av oktober, november och december. Vi diskuterar sedan texterna i cirkeln. Alla samtal sker i samma grupp: Lyrikcirkeln.

Vi har också bjudit in en alldeles särskild gästbloggare som får inleda vår lyrikhöst. Malte Persson är poet, prosaförfattare, kritiker och översättare. Aktuell med boken Om Ofissim och med översättningar av Heinrich Heines dikter. Han skriver på bokcirklar.se 3-16 oktober.

Vi vill bjuda in till ett öppet samtal och gemensam upplevelse av text. Här finns goda möjligheter att utveckla sitt läsande, lära och lära känna. Läs gärna texterna högt, läs andra texter, samtida och äldre och dela gärna med dig av dina tankar.

Varmt välkommen!