Profilbild
2016-08-27

Äntligen är vår festival igång.

Att få möta våra kära besökare och medverkande är som en enda lång fest. Som vi har längtat! Och eftersom absolut ingen kan besöka alla våra 90 programpunkter har vi valt att filma flera av dessa. Som en extra service livesänds alla programpunkter som sker i St Pers aula och visas på storbildsskärm på Stora torget samt på sigtunalitteraturfestival.se. Så lugn bara lugn, har du inte hunnit till Sigtuna kan du enkelt följa oss. Här ser du vilka programpunkter som filmas och vilka tider de sänds:

Lördag 27 augusti från St Pers Aula

Kl. 10.00 Unikt vittnesmål från krigets Syrien – Samar Yazbek i samtal med Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.

Stora torget IMG_5263Kl.11.30 Störst av allt är oberoendet – Henrik Berggren och Lars Trägårdh samtalar om gemenskap och oberoende med Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman.

Kl. 13.00 1947 – där nu börjar – Elisabeth Åsbrink i ett samtal med sin förläggare Stephen Farran-Lee.

Kl 14.30 En tvåspråkig själ – Kjell Westö i ett samtal med Maja Aase om sitt skrivande och sitt författarskap.

Kl 15.30 ”Release the beast” – Madeleine Bäck och John Ajvide Lindqvist i ett samtal kring frågan om Sverige fått en alldeles egen postapokalyptisk litterär tradition under ledning av Tara Moshizi.

Söndag 28 augusti från St Pers Aula

Kl. 10.00 Att stärka livslusten och plåstra om den sorg som ryms i våra liv – Möt Bob Hansson i ett samtal med sin förläggare Pelle Andersson om sin nya diktsamling.

Kl. 11.00 Krig, fred och självbild i nordisk samtidslitteratur – Nordiskt författarmöte mellan Kjell Westö, Marte Michelet och Elisabeth Åsbrink under ledning av journalisten och författaren Per Svensson.

Kl. 13.00 Nyttiga människor och vit melankoli – Negar Naseh och David Qviström i ett samtal om migration, orättvisor och ilska under ledning av Kristina Kappelin.

Kl. 14.00 Den gröna vägen – Anne Enright i ett samtal med Madelaine Levy, litteraturredaktör på SvD, om den nya boken, om sitt skrivande och om sitt förhållande till den irländska litterära traditionen.

Livesändningen sker genom Bambuser på sigtunalitteraturfestival.se. Även andra programpunkter filmas och kommer senare att finnas tillgängliga på Youtube och på sigtunalitteraturfestival.se

Vi ses!

Hela programmet för festivalen hittar du här.