Äntligen är vi igång med festivalens skoldag. Och vilken fart det är när hundratals nyfikna och taggade barn från åk 1 till åk 9 äntligen får ställa frågor, lämna teckningar och möta författarna de har läst under våren och sommaren.

IMG_7679 Först ut på morgonen var Vanna Rosenberg som mötte de minsta läsarna. Hon pratade om längtan och berättande.

Vad längtar ni efter, frågade Vanna.

En hel uppsjö med svar om BMX-matcher, födelsedagar, julafton och mammor kom tillbaka. Det blev en hel del frågor till Vanna också. Hur kom du på berättelsen? Varför heter han Singer? Vem är det? Varför skriver du? Och – ”jag gillar din bok”. Det blev en fin stund som avslutades med en stor gruppkram och en hel hög teckningar för Vanna att ta med sig hem.

Karl Modig mötte 9:orna. Alla hade läst boken och hade den med för att få autograf: dessutom fanns förhoppningar om att få ta en gruppbild med författaren. Från Petrus Dahlin fick eleverna höra att det är bra att ha tråkigt ibland, Mårten Melin läste högt ur sin bok och Elin Lindell berättade om att hon tänkte bli fotbollsproffs innan skrivandet tog över. Johanna Lindbäck och Katarina Kuick mötte de sista klasserna.
Vi hoppas att det blev en riktigt annorlunda skoldag och att lusten att läsa och berätta håller i sig.

Kanske föddes en ny berättelse just idag?

Imorgon börjar den publika delen av festivalen.

Du har väl köpt biljetter? Annars kan du göra det här: sigtunalitteraturfestival.se

IMG_7684Varmt välkommen till den femte upplagan av Sigtuna Litteraturfestival

 

Hela programmet hittar du här: http://sigtunalitteraturfestival.se/program/

Med över 90 programpunkter bjuder Sigtuna Litteraturfestival in till en läsfest den 26-28 augusti med ordets kraft i centrum. En rad aktuella internationella och svenska författare deltar såsom Samar Yazbek, Booker-prisbelönade Anne Enright, Linda Olsson, Cynthia Haven, Kjell Westö, Andrzej Tichý, John Ajvide Lindqvist, Bob Hansson, Negar Naseh, Ebba Witt-Brattström och Sven Wollter m fl deltar.


Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangerades av Destination Sigtuna i brett samarbete med Sigtunastiftelsen, Stora Brännbo, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.