Profilbild
2016-08-25

En dag kvar.

Helgens Sigtuna Litteraturfestival bjuder på ett fullspäckat program med skoldag, förfest och över 90 programpunkter med spännande samtal.

Vi är måna om att festivalen ska vara en härlig upplevelse. Hela vägen. Många av våra medverkande författare och besökare har lovprisat de informella mötena och miljöerna – och vi kan ju bara hålla med. Sigtuna är en fantastisk plats med en historia som inspirerar. Under festivalen kan du därför besöka Gunnar Ekelöfs rum på Sigtunastiftelsen, lyssna på runologen Magnus Källström om Sigtunas runor, eller varför inte gå en guidad tur och se på stadens runstenar – som är imponerande många.

För att ingen ska behöva springa hungrig mellan programpunkterna har vi samlat ihop tips på var man kan äta frukost, lunch, middag och kanske ta en kopp kaffe däremellan. Här finns allt från mat inspirerad av festivalens författare, till soppbuffé, klassisk ”afternoon tea”, lättillgänglig ”streetfood” och lyxfrukost. Och för alla som har bråttom finns en författarpåse ”on the go”. Självklart bjuds på många härliga vegetariska alternativ i menyn. Årets festival är ett Miljömärkt Event.

Vad gör man annars såhär dagen före en festival kanske ni undrar? Jo, nu kör vi ut böcker till alla våra 15 lokaler, skyltar upp, testar utrustning, drar kablar, skickar de sista mailen så att alla våra författare vet vart de ska. Vi pratar med volontärer, lägger de sista beställningarna på mat, bokar ytterligare ett hotellrum, piffar och städar.

Vi är redo att välkomna dig till en riktig fest för boken och det fria ordet!

Varmt välkommen!

Hela programmet hittar du här: http://sigtunalitteraturfestival.se/program/

Med över 90 programpunkter bjuder Sigtuna Litteraturfestival in till en läsfest den 26-28 augusti med ordets kraft i centrum. En rad aktuella internationella och svenska författare deltar såsom Samar Yazbek, Booker-prisbelönade Anne Enright, Linda Olsson, Cynthia Haven, Kjell Westö, Andrzej Tichý, John Ajvide Lindqvist, Bob Hansson, Negar Naseh, Ebba Witt-Brattström och Sven Wollter m fl deltar.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangerades av Destination Sigtuna i brett samarbete med Sigtunastiftelsen, Stora Brännbo, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.