Profilbild
2016-01-13

Jag kom sent till en vernissage mittemot Lodi Garden i Delhi, foton från gruvor i Jharkand, i ett stort hus på två våningar med en trädgård. Utställningen äger rum på båda våningarna men det är i trädgården som alla är på grund av baren. Men jag kom så sent att den har stängt. Men prova du, och ta med öl till oss också, vita har vissa privilegier, säger mina kompisar. Trots att baren är stängd får jag tre öl.

Varför vill alltid min vän att jag ska gå först när vi är ute någonstans i Delhi, och vill in, och vakten vinkar förbi först mig och sen min kompis?

I en delad taxi till Bombay från Pune finns sex olika platser, den bästa i framsätet, övriga trånga, mycket obekväma. Föraren vinkar mig mot framsätet, utan att jag köat.

Det är för att du är vit, säger en kompis i Teheran när jag berättar att en restaurang oväntat erbjudit mig jobb.