Profilbild
2015-12-04

Hej bokvänner! Jag heter Alma Kirlic och jag kommer att gästblogga här under de närmaste två veckorna. Det ska bli jättekul.

Vem är jag då? Jo, jag föddes i forna Jugoslavien 1977, jag kom till Sverige i december 1992 och i augusti det här året bokdebuterade jag med den autofiktiva romanen “En svensk kändis” på Norstedts. Innan bokdebuten skrev jag pjäser och höll på med spoken word. Jag har bl.a. SM-silver i poetry slam i bagaget. (Eller ja, silver och silver, det är snarare ett diplom med träram, men ändå.)

Även om jag har skrivit för publik i ganska många år känns bokdebuten som det största som har hänt mig. Att ge ut en bok var en dröm jag hade sedan jag var barn. Och det vet jag att jag inte är ensam om. Jag har läst någonstans att omkring en av tre svenskar drömmer om att skriva en bok.

Så hur känns det nu när drömmen har gått i uppfyllelse? Det tänker jag skriva om här. Hur det känns att ge ut en roman, hur det är att skriva autofiktion, hur jag förhåller mig till kritik, hur det är att skriva på ett språk som inte är ens modersmål och kanske lyckas jag även klämma in något om konstens möjligheter att påverka samhället. Dessutom tänker jag skriva om det som är livsluft för alla som vill lyckas med sitt skrivande, nämligen andra böcker. Just nu läser jag Alejandro Leiva Wengers novellsamling “Till vår ära” och jag ska berätta varför jag är förälskad i den.

Vi hörs snart!