Alla vill göra konst, och skriva och alla vill nå ut och alla vill bli lästa. Så är det inte riktigt, men vi är i alla fall många som har en sådan dröm om att det man skapar ska komma ut och påverka, i hjärtat, själen och samhället.

ibland vill jag bara skrika

LÅT KONSTEN FÅ VARA FRI! LÅT KRITIKEN FLÖDA!
LÅT VÅRA MANIFEST PRYDA ERA GATOR!

Jag läste igår om att en konstskola i sthlm hade gått till en tunnelbana och vänt på reklamen och skapat konst. Detta är något jag och några vänner höll på med på internationella kvinnodagen. Vi skapade en feministisk tunnelbanevagn.
 IMG_1651
Och liksom, jag fattar att man betalar för sin annonsplats och att det kanske inte är världens roligaste att få sin reklam utbytt. Samtidigt så önskar jag att det offentliga utrymmet borde vara till för fler än de som bara har råd att sätta upp sitt budskap där.
Tänk så mycket som reklamen har påverkat oss sedan vi var små, tänk om vi hade kunnat ersätta mycket av det där med konst istället.
IMG_1674
Well, bor du i sthlm så håll utkik på tunnelbanan i höst. Kanske så hittar du lite bokpoesi att ta med dig hem eller bara kolla på mitt i natten efter festen.