klassikercirkeln
Välkommen till vår Klassikercirkel “Tidlösa kvinnoöden” som startar 1 oktober 2015. Cirkeln är ett samarbete mellan bokcirklar.se,  Litteraturbanken.se och Bokpuffen.se. Vi läser bland annat Almqvist, Boye och Lagerlöf. Cirkeln kommer att dyka upp på sidan i mitten av september.
Samtliga verk finns som gratis e-böcker hos Litteraturbanken.se. Alla böckerna i cirkeln finns som talbok, länkar till talböckerna finns i Legimus (Myndigheten för tillgängliga medier).

Varje månad kommer vår cirkelledare Immi Lundin att ge oss intressanta introduktioner och här på bokcirklar.se kan du sedan följa och delta i diskussioner kring böckerna. Immi Lundin är kulturjournalist, recensent och erfaren bokcirkelledare.

Klassikercirkeln är öppen för alla, och man kan vara med på just det sätt man vill:

* Gå med i cirkeln på bokcirklar.se och aktivt delta i diskussionerna
* Läsa böckerna på egen hand eller i privata bokcirklar och ta del av de öppna diskussionerna och Immis inlägg på bokcirklar.se
* Starta klassikercirklar på biblioteket med stöd i vårt material

Klassikercirkeln kommer att erbjuda:

* Utförliga presentationer av varje bok
* Inlästa puffar för varje bok
* Frågeställningar kring varje bok
* Möjlighet till samtal om böckerna

Välkomna till vår klassikerläsning i gott sällskap!

Immi Lundin:
“Tidlösa kvinnoöden har vi kallat Litteraturbankens klassikerläsecirkel. Sex böcker kommer vi att läsa under lika många månader och tidlösa är de verkligen, allesammans i den bemärkelsen att de förmår fascinera över tiden, att de förmår engagera oss idag, i lika hög grad som sin samtids läsare.” Läs hela välkomstbrevet här!

Använd gärna #klassikercirkeln när du tipsar dina vänner om cirkeln!

Läs Litteraturbankens introduktion med länkar till samtliga e-böcker.