Profilbild
2015-07-01

Vi har bjudit in några skrivglada läsvänner som kommer att gästblogga under två sköna sommarveckor, v. 27-28. Det är tre bibliotekarier med fokus på barn och unga! Vi låter dem presentera sig själva nedan. Trevlig läsning och skön sommar önskar vi på bokcirklar.se!

Sofia MalmbergSofiaMalmberg_Rund
“Spännande projekt som utmanar min kreativa förmåga är bland det bästa jag vet. Förutom att jag är skolbibliotekarie på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm så föreläser jag och bloggar om hur skolbiblioteket kan vara en del av skolans måluppfyllelse.
Jag läser gärna skönlitteratur av alla de slag samt böcker om historia, och naturligtvis blir det även en hel del barn- och ungdomslitteratur. Jag har tillsammans med Teo Graner skrivit den uppmärksammade boken ”Bibliotekarien som medpedagog : – Eller: Varför sitter det ingen i lånedisken?”. Min nästa bok, ”Happenings som arbetsmetod : – Eller: Kom, vi drar till bibblan!”, kommer i månadsskiftet juli/augusti.”

Anja Sahlstedt, snart färdigutbildad bibliotekarie som jobbar som skolbibliotekarieAnjaSahlstedt_Rund
“Jag är en bokälskare som sedan barnsben närt en dröm om att bli bibliotekarie. Jag hamnade dock på några av- och omvägar innan jag hamnade rätt. Och här jag nu. Till vardags arbetar jag som skolbibliotekarie på en F-6-skola utanför Stockholm och jag tycker att det är så himla kul! Jag upphör aldrig att förvånas och förundras över barns (trots larmrapporter!) bokslukande, “hitta-rätt-bok-just-för-mig-upplevelser” och intresserade och intressanta bokprat”.

Ninni Skön, ungdomsbibliotekarie i Mora.
NinniSkön_Rund“Förutom att vara ungdomsbibliotekarie så bloggar jag om böcker på bokstaden.se. Men jag är också aktiv feminist och kämpar med frågor som rör sexualpolitik och HBTQ. Att arbeta normkritiskt är alltså en del av min vardag, och något jag dagligen försöker implementera i mitt arbete som ungdomsbibliotekarie. Tanken är att ni ska få en smygtitt på hur det fungerar!”