Profilbild
2015-07-12

Mitt största intresse är att läsa. Jag upplever att ett av livets mysterier är att det anses vara nördigt att läsa, men jag är mer än gärna en boknörd, för något coolare kan då inte jag komma på! Tänk när man sitter och läser en bok på tunnelbanan bland alla telefonknappande människor och så ser man plötsligt någon annan som också läser en bok och man känner att man knyter ett osynligt “vi-som-fattar-vad-det-handlar-om-band” – vem är det då man vill ge sina “likes”? Hur ofta undrar man vad personen bredvid kollar på i sin telefon? Aldrig. Men om det sitter någon med en bok då blir man, eller i alla fall jag, genast väldigt nyfiken. Jag vill se om det är något jag har läst, något jag känner till, eller något helt nytt, något jag inte känner till. När någon läser en bok på tunnelbanan så känner jag genast att den personen är intressant. En person som läser en bok måste ju vara trevlig! En gång var vi faktiskt fyra stycken som satt mittemot varandra på tunnelbanan med varsin bok. Vi nickade lite mot varandra i hemligt samförstånd och det kändes som om vi åkte i en helt egen vagn, i en egen värld.

Samtidigt känner jag att jag är löjligt motsträvig när det gäller att läsa på en läsplatta. Jag har försökt men det är inget för mig. Jag vill bläddra i boken, sniffa i den och känns dess struktur. Jag förstår mig inte på att läsa på en platta, men jag förstår att andra förstår sig på det. Så länge orden är fria är det ju samma sak; intag av ord som blir en text som blir en mening som blir en upplevelse. Gott så. Under tiden fortsätter jag mer än gärna att vara en boknörd. Hur många likes får jag för det?!?