Profilbild
2015-03-07

Nej men ta mig tusan om jag inte sitter på ett tåg i skrivande stund! Det lyckades bli två resande veckor som jag skulle skriva blogg, eller så är det väl så här det är. Jag lyssnar endast på country och amerikansk folkmusik. De senaste 20 minuterna har jag spelat olika varianter av “What was your name in the states”. Igårkväll tävlade jag i ett uppvisningsslam på temat kön, kropp och queer i Köpenhamn, det var fullsatt och härligt och precis som det ska va, fint att se Peter Dyreborg, det var länge sen, det finns ingenting relaterat till spoken word i Danmark som han inte på ena eller andra sättet är involverad i, och dessutom vann jag (en flaska rosé) och landade trött och glad i Malmö igen kanske lite för sent för att idag studsa upp och åka till Norge. Jag är spänd av förväntan inför Norge. Jag har ju rest runt de senaste tio åren, sett varenda liten stad och by i Sverige (förutom Karlskrona, Boden och Borgholm), större delen av Danmark, allt på Åland, en del av Finland, det mesta av Tyskland, väldigt mycket av England och ett helt litet pärlband av olika europeiska städer där det finns tågstationer och/eller poetry slamscener – men aldrig någonsin har jag varit i Norge. Jag blir liksom lite nervös. Vet inte om jag ska försöka mörka att jag aldrig varit där, eller gå i motsatt riktning, ta bilder på hus och människor, peka och prata högt om att det ser så norskt ut. Jag får se. Jag måste ju inte överdriva, även om jag har en längtan i mig att göra så. Hela tiden försöka vara så erfaren och kompetent och allt vad det är. Putsa på någon slags aura. Det är roligt att göra det, och har man gjort det mycket faller man så lätt in i det. Att hela tiden dras mot en mittpunkt där man kan hålla hov. Låta det bli en show. Långa, långa monologer, spara varenda gångbar anekdot, dra fram dem som ess, överträffa och sådär. Jag tänker att det är helt okej med ett sånt beteende, så länge man tvingar sig själv att skjuta sönder alla manér man har då och då. Bygga upp sig på nytt. Nu ska jag vila lite. Ikväll ska jag läsa en dikt på Litteraturhuset i Fredrikstad. Imorgon förmiddag håller jag i en skrivarworkshop för ungdomar, på samma ställe.