Profilbild
2015-03-12

Finns det människor som är överflödiga? Kan man leva sig in i en annan människas tankevärld? Kan man föreställa sig en ung kvinna som aldrig blivit kysst?

Välkommen till en cirkel om en modern klassiker som tar oss rakt in i världslitteraturen! En gripande kortroman som handlar om svårigheten i att vara medmänniska. Vill du vara med och cirkla skickar vi Stjärnans ögonblick hem till dig. Vi har fem exemplar. Maila info@bokcirklar.se, först till kvarn gäller!

Stjarnans_Foto3_red

Stjärnans ögonblick handlar om tre unga människor som lever i en hård och cynisk värld: Macabéa, Olímpico och Gloria. De bor i miljonstaden Rio de Janeiro. Om Macabéa är godmodig och naiv intill dumhet, så är Olímpico en slug och brutaliserad brottsling. Gloria är Macabéas arbetskamrat. Till skillnad från Macabéa är Gloria fyllig och en äkta carioca. Så kallas dem som är födda i Rio de Janeiro….

”Clarice Lispectors litteratur bygger på en blandning av inbillningskraft, suverän språkbehandling och stor inlevelseförmåga. Idag räknas hon som en av 1900-talets största latinamerikanska författare”.
Läs mer om Stjärnans ögonblick och författaren Clarice Lispector i René Vázquez Díazs artikel här på sidan.

Stjärnans ögonblick finns även på många bibliotek om du vill låna boken.

Stjärnans ögonblick ingår i serien ”Alla tiders klassiker”, en klassikerserie med litteratur från olika tidsepoker, språkområden och världsdelar. Titlarna i klassikerserien gavs ut 2006-2010 med stöd från Kulturrådet, och urvalet är gjort av en arbetsgrupp tillsatt av Kulturrådet. Läs mer om ”Alla tiders klassiker” på Kulturrådets webbsida.