Kvinnan log stort när hon proklamerade att hon älskade att städa. Rapport från en skurhink ringer varningsklockorna inom mig medan hon spädde på pratet om att hon avskydde damm, smuts och skit. Välkommen hem till mig mumlade jag och såg framför mig diskbänken, de fläckiga skåpsluckorna för att inte tala om alla dammråttor. Kan man älska att städa när hela världen ligger framför en tänker jag. All kunskap som det bara är att ta för sig av eller att få uppleva gemenskap och glädje med vänner istället för att städa? Jag läser då en bok hellre än att städa, blev mitt svar till kvinnan. Finurligt kikade hon på mig och sa och jag har min i örat. Vad då frågade jag? Boken, ljudboken som jag lyssnar på medan jag städar snoppade hon av mig. Där och då startade vi ett samtal om litteratur, om konsten att lyssna istället för att läsa och hur gott det är med en kopp thé i samband med läsning. Och återigen fick jag mig en tankeställare om att allt inte är som det kan verka vid ett första möte eller vid första anblicken.

Nu tackar jag för mig som gästbloggare på bokcirklar. Nästa gång jag städar ska jag också ha en bok i örat.

acupoftea_cecilia