Profilbild
2014-11-30

Nu är min tid över som gästbloggare och jag vill tacka bokcirklar.se för att jag har fått skriva här och också tacka alla som har läst och kommenterat. Jag hoppas ni tyckt att mina lästips har varit givande.

Dessutom hoppas jag verkligen också att ni läsare har fått upp ögonen för Danmark och Norden. Danmark är ett litterärt högtstående land, både historiskt och inte minst idag då dansk poesi upplever en stark period med namn som Yahya Hassan, Asta Olivia Nordenhof, Theis Ørntoft, Olga Ravn, Maja Lee Langvad m.fl.

Nästa vecka fortsätter bokcirklar.se i det danska spåret då den danska författaren Ida Jessen ska skriva för sidan. Hon sitter i Det Danske Akademi och har utgivit en rad romaner, bland andra Det første jeg tænker på, Børnerne och nu senast Postkort til Annie. Jag ser mycket fram emot att få ta del av hennes tankar.

För egen del fortsätter livet härute på den uppländska slätten med de dagliga rutinerna och främjandet av den nordiska litteraturen. Privat läser jag just nu svensk femtiotalsmodernism i form av Sven Fagerbergs Höknatt och försöker även titta in i den österrikiske författaren Peter Handkes litterära värld.

Samtidigt försöker jag att hålla mig vaken under årets mörkaste dagar. Hoppas alla ni läsare därute också lyckas med det och att ni när era själar med konstens och litteraturens skattkammare.

Väl mött!