Profilbild
2014-09-20

I inlägg efter inlägg har jag bloggat om läsning och läsupplevelser. Jag funderar på mina drivkrafter och min motivation till varför jag gör detta. Delvis så är ju läsfrämjande en del av mitt arbete som bibliotekarie/utvecklingsledare. Genom att skriva sätter jag pränt på tankar och reflektioner kring det. Orsaken till att jag gillar att dela med mig min egen läsning och läsupplevelser är att jag gärna pratar med andra om läsning och litteratur. Ofta är det dock svårt att få tid till det i vardagen men när det ges utrymme för att samtala om böcker är det guldstunder för mig. Den här sajten – bokcirklar.se är ju ett utmärkt forum för det. Även om jag inte är så aktiv med att kommentera så läser jag gärna vad andra skriver.

Jag gillar också att lyssna på Lundströms bokradio i P1- särskilt om jag själv läst någon av böckerna som de talar om. I många sammanhang lyfts vikten av att samtala om sin läsning för att stärka den men kanske framförallt för att förstärka, nyansera och reflektera kring berättelsens innehåll. Just därför är ju live bokcirklar så finfint och det blir allt fler i Sverige som deltar i en bokcirkel. Många bibliotek anordnar och stödjer bokcirklar, Stockholms stadsbibliotek har till exempel tillsammans åttio läsecirklar i höst!

Nu tackar jag för mig och hoppas på läsro, lästid och läsinspiration i höst.

BokkonstCecilia

//Cecilia Bengtsson

Läs mer texter av Cecilia Bengtsson, som gästbloggade på bokcirklar.se i december 2012, då hon gav oss fler läs- och bokcirkleltips. Cecilia Bengtsson är utvecklingsledare på Regionbibliotek Stockholm.