Profilbild
2014-08-25

Som slog in!

Och så har jag en dålig ovana att slänga in engelska fraser i det jag skriver. Inte i mina böcker, men gärna i sociala medier. Och att använda utropstecken. Och smileys! Och att börja meningar med ordet ”och” :-)

Ja ni hör. Det här kan gå hursomhelst. OCH JAG SKA KALLA MIG FÖRFATTARE.

För det är det jag är. Det jag gör om dagarna. Jag skriver böcker. Jag har hittills skrivit tre romaner: Morgongåvan, Det enda rätta och Hitta hem. Den sista kom ut i våras på Damm förlag (som numera heter Massolit förlag).

Såhär ser de ut.Bokbild

Jag är oerhört glad och hedrad över att de närmaste två veckorna få gästblogga här på bokcirklar.se och tänkte börja med att presentera mig.

Ursprungligen kommer jag från Motala, men bor numera i Stockholm tillsammans med min man, våra två barn (sju och tio år gamla) samt en ljuvlig liten hund som heter Barbie. Jag är en i grunden legitimerad psykolog som senare blev journalist och som nu helt sadlat om till att skriva böcker.

Parallellt med allt löper musiken och jag är sångerska i ett band som heter Keep it Up. Jag har i flera år bloggat om min skrivresa (och en massa annat) på min egen blogg – här.

Min första bok Morgongåvan gav jag ut själv, först på Vulkan, men bytte sedan till Hoi förlag. Det är en spänningsroman som jag är så STOLT över. Min första bebis. I september släpps den äntligen som pocket, i något omarbetad version, och det är jag så ofantligt glad över.

När jag hade skrivit klart mitt andra manus hände det stora: jag klämde mig igenom nålsögat och fick det där kontraktet med stort K. Det av drömmar guldkantade och efterlängtade. Jag minns utgivningschefens ord som om det vore igår: ”Du är så välkommen till oss på Damm.” Ett besked och en dag jag aldrig ska komma att glömma. Min andra bok – relationsromanen Det enda rätta  – skulle alltså ges ut av ett av Sveriges största förlag (det tredje största, sades det). Så blev det. Och det är jag livet evigt tacksam för.

Även min nya bok, uppföljaren Hitta hem, ges ut på Damm förlag. Också det en relationsroman. Med inslag av spänning. Förstås. I alla mina böcker finns ett stråk av spänning. Jag gillar att skriva så, samt att läsa detsamma. Till Hitta hem skrev Keep it Up och jag ett soundtrack. Fyra låtar till bokens huvudkaraktärer. En till Helmi, en till Yvonne och inte mindre än två till Dina. Tanken är att musiken ska berika och fördjupa läsupplevelsen. Och tvärtom. Här kan man lyssna på låtarna och läsa mer om hur soundtracket växte fram.

Jag tror att jag avslutar här för idag. Vi ses ju faktiskt snart igen. Redan imorgon rentav!

Jag tänker alltså blogga om mitt liv som författare och de erfareheter jag införskaffat sedan jag blev en. Och alldeles säkert något litet om min hund. Och musiken. Men jag lovar att fokus ska ligga på det skrivrelaterade.

Är det något särskilt ni vill veta så hojta till. Jag älskar läsare, kommentarer och frågor. Nu kör vi!