Skärmavbild 2014-08-14 kl. 18.06.38

Detta är den sista av husgudinne-inläggen. De tidigare har varit  Melina Marchetta och Rainbow Rowell. Brenna Yovanoff är tragiskt okänd här i Sverige så nu vill jag ändra på det! Här är de böcker hon har skrivit så det är bara att börja :)

Paper valentine

Tonårige Hannah lever i staden Ludlow där de lider av en ovanligt varm sommar. För Hannah är dock den otroliga värmen bara ett av hennes problem. Hennes bästa kompis, Lilian, dog av anorexia ett halvår tidigare. Men Lilian dröjer sig kvar, hennes spöke har varit med Hannah sedan hon dog, varken hon eller Hannah vet varför.

Samtidigt som Hannah lider genom detta drabbas hennes samhälle av en rad oförklarliga mord på tonårsflickor. Lilian tycker att Hannah borde försöka ta reda på vem mördaren är.

 

The space between

Daphne är dotter till Lilith och Lucifer, född kring den tiden då hennes föräldrar började hata varandra. Hon har många systrar som kallas Lilim. Lilim är elaka kvinnor som lockar till sig villiga offer på Jorden. Daphne har aldrig varit som sina systrar. Hon är närmare sin halvbror Obi som hon avgudar. Daphne lever ett tråkigt liv, hon verkar ha fastnat i sitt helvetiska (bokstavligen) hem och spenderar evigheten utan syfte eller mening.

Så en dag försvinner Obi och Daphne vågar sig upp till Jorden för att söka rätt på honom. Den enda ledtråden över var han kan vara är en pojke vid namn Truman som hon träffade vid helvetets portar.

 

Fiendish

När Clementine var barn började oförklarliga saker hända i New South Bend. Invånarna skyllde på ”de annorlunda” som bodde ute bland pilarna. Magi höll Clementine vid liv inmurad i en källare fasthållen av pilträdsrötter, tystad och bortglömd till en pojke vid namn Fisher hittar henne och släpper loss henne. Nu när hon är tillbaka i världen igen bestämmer hon sig för att ta reda på vad som hände då för länge sen.

 

The replacements

Mackie Doyle är inte en av oss. Han kommer från en värld av tunnlar och svart grumligt vatten, en värld av levande döda flickor som styrs av en tatuerad prinsessa. Han är en utbyting, lämnad i spjälsängen av ett människobarn 16 år sedan. När ett litet barn försvinner dras han obönhörligt till underjorden, känd som Mayhem.

Skärmavbild 2014-08-13 kl. 22.19.56